Inga biverkningar. Grattis 40 år

Efter vaccineringen igår så har jag klarat mig bra från alla i pressen förväntade biverkningar, antingen har jag haft tur eller så är jag helt okänslig ;-)   Endast någon ömhet om man trycker på vaccinationsstället, vilket man lätt kan undvika.

Idag på jobbet så fick jag leta efter min bärbara jobbtelefon, jag sprang runt (baklänges som igår) och kollade alla ställen jag besökt den närmsta tiden när jag till min förvåning hittade telefonen i min byxficka....

Min käre make är borta i kväll och hjälper svågern och hans son med några garageportar som ska på plats, så jag har blivit lämnad ensam med min symaskin ikväll och vi har haft så trevligt.

Nu ska jag resten av kvällen fira att Internet fyller 40 år idag. Grattis, grattis

Nyvaccinerad

Nu är det gjort - jag är vaccinerad mot den nya insluensan även kallad svininfluensan. Jag hängde på låset i morse på infektionskliniken Akademiska sjukhuset kl. 09.00 och lämnade kliniken 09.04. En  pensionerad  frivillig sköterska skötte sprutan och hon tycket det var kul att jobba igen. Min käre make skjutsade mig sedan till jobbet.

                   

När jag kom till jobbet i morse upptäckte jag att jag inte hade med min mobiltelefon och trodde då att jag glömt den hemma. Min käre make åkte hem och kollade - ingen telefon! Var kan de vara? Lite misstänkt kanske när jag pratade om att ev skaffa en ny telefon häromdan. Den fanns inte på jobbet heller. Jag började spela upp mina rörelser baklänges och kom efter ett tag på att jag var ner till källaren igår kväll, och eftersom jag är så otroligt mörkrädd så tog jag med mobilen för att kunna ringa 112 om det kom någon mördare i källargångarna. Min käre make rusade ner och kollade förrådet - och där låg den i en kasse! Ja, ja det  börjar väl i den här åldern att man börjar lägga bort saker... Nu ska jag gå och leta efter - nu har jag glömt vad det var.

675 Dagen efter

Inte så illa som det låter. Vi åt en god grillmiddag på vår kvarterskrog Ragusa igår.

På dagen höll jag på med att försöka få till det med vår gamla TV i sovrummet, digitalboxern och en enkel bordsantenn. Den gamla TVn blev utdömd för där fanns inte något uttag för scartkabeln utan bara ett vanligt antennuttag som inte räcker till signalerna. Vi provade med den lilla husvagnsTVn och där fick vi en bra bild och många kanaler. Men.... Allderles för liten bild för att man ska kunna ligga i sängen och behöva läsa någon text.  Alltså slaktade vi spargrisen, åkte till Elgiganten och köpte en platt 32" för invigningspris, hem och installera. Men... Den enkla bordsantennen höll inte måttet, så idag har vi åter åkt till Elgiganten för att inhandla en bättre bordsantenn och efter många försök tog min käre make över och fick till en bra bild på de flesta kanaler, så det blev genast en film på TV4film som vi kollade. Vi tog en liten promenad i omgivningarna samtidigt som vi lämnade TV-embalaget i vår sopkontainer.

En god middag (efter Annikas recept) har vi just avnjutit och jag ska nu sjunka ner i TVsoffan och bläddra i några tidningar som jag inte hunnit med under veckan. Samtidigt som tvättmaskinen går för fullt.

Bröllopsdag

28 år sedan vi gifte oss. har fått röda rosor av min käre make, var på Stadsteatern och såg hantverkarna i kväll och ska på grannkrogen imorgon och äta något gott, sen får det vara nog med att fira för denna gång.



Denna helg är den första sedan i våras som vi är hemma i stan och det ska verkligen bli härligt. Jag ska se över ytorna - städa alltså, kanske sy lite och ta en och annan promenad. Jag har kortledig helg nu men ser fram emot nästa helg som blir långledig.


673, 674 Hur svårt kan det vara

Trafikregler, hur svårt kan det vara.
Nedanstående regler gäller när inget annat påvisas med skyltar eller markeringar på marken.
På vägar - Bilar och cyklar kör på vägens högra sida, gångtrafikanten går på vänster sida.
På trotoarer - här är det högerregeln som gäller. Inga bilar eller cyklar här.   
Gång/cykelväg - cyklar kör på höger sida och gångtrafikanter går på vänster sida (samma som gäller på vägar). Så nu vet ni det

Här kommer bilden, som jag lovat, på en av korgarna som jag tillverkat av rep och mattrasor och en symaskin.



Jag har varit hos min tandläkare i dag på den årliga kontrollen som gick så bra, ingenting att åtgärda.

Ikväll köpte jag ett nytt och större minne till min mobil så att mina talböcker ryms och nu ska jag flytta filer så jag förhoppningsvis kommer att hitta dom igen.

Ledig måndag i Herräng

Härligt med en ledig vardag, äta frukost och läsa tidningen lääänge. Jag tog reda på mina otroligt fina smultronplantor som jag planterade i en stor trälåda. Dom har hängt i lådor på väggen hela sommaren och givit mig goda smultron varje dag. Faktiskt fanns där mogna smultron idag också men de var inte särskilt söta. Jag har även plockat in lite trädgårdsdekorationer också, såsom lyktor och keramikprydnader vid dammen. Två tvättsäckar med handdukar och lakan släpar vi hem till stan, för vattnet till tvättstugan på landet är avstängt för i år.
 
När vi åkte hem så åkte vi via Norrtäje, för att titta på ett jobb som Annelie vill att min käre make ska göra, sedan vidare till Knivsta där han hade ett annat jobb (skrotbil). Min käre make skjutsade mig runt i Knivsta och visade lite nya projekt bl.a. har de börjat bygga på sågentomten. en liten sväng runt i Alsike också där det var en del nya byggen på gång. Man måste ju hänga med.

Trots den långa resan hem hittade jag inte 673 som jag sökt efter länge nu men hur många 674 som helst har jag däremot sett.

När vi kollat posten tog jag en promenad runt kvarteren för att slutligen komma till Årsta centrum där jag köpte lite smörgåspålägg och hämtade bilderna som jag beställde i lördags - väldigt snabb leverans. Härligt med stora bilder. De ska redovisas på torsdag kväll som är sista gången på fotokursen.

Länk till sidan där jag beställde bilderna kan jag rekommendera www.crimson.se 

Nu ska jag riva lite trasor till en ny korg, ska fota sedan och lägga ut.

Söndag eftermiddag

Idag har vi tagit in trädgårdsmöblerna, täckt båten och plockat ur husvagnen. Det är soligt och fint ibland och så kommer det en skur ibland (aprilväder).      
                                        
Jag ska snart börja med maten och idag blir det thaikycklinggryta med pasta.

Bilden nedan är den som jag slutligen efter vånda lade in på fotosidan.se för kritik. Jag har redan fått två utlåtanden som lyder i stora drag en bra och annorlunda bild men något ljus.

Imorgon är jag ledig och därför stannar vi på landet ännu en natt och åker hem imorgon lunch. Vi har det så skönt här nu med vår nya luftvärmepump som ser till att vi har en jämntempertur.



Thaikycklinggryta
Skär kycklingfiléer i lillfingerstora bitar som bryns och sedan efterkokas i kokosmjölk och thaikrydda, när kycklingen är klar så wooka grönsaker och häv i grytan tillsammans med annanasbitar och cashewnötter. Servera med pasta eller ris.

Gråmys

Idag är det verkligen en innedag. Det regnar och blåser, vi eldar i öppna spisen och håller oss inomhus. Min käre make läser just nu en bok av Erik Eriksson som skriver om trakterna häromkring (på landet), just nu den fjärde i en serie. Vad jag kan förstå så är de intressanta. Jag ska nog läsa dom också så småningom.
                                                                                      
Jag håller på att leta fram alt. ta nya foton som jag kan använda i "examensarbetet" till fotokursen. Vi ska nämligen ladda upp en bild på nätet och där få kritik av andra! Jag ska även ta fram fyra bilder som ska skickas till ett fotolab och där skrivas ut i stort format för att vi ska kunna jämföra med hur det ser ut på skärmen och hur det kommer att se ut som papperskopia. Det är bara det att jag inte tycker att jag har någon bild som duger att laddas upp eller skrivas ut...

 

Bilden tagen förra lördagen vid sjön Vällen,  ser nog inte så härligt ut idag. Nu ska jag leta vidare bland mina foton.  Jag lägger ut länken sedan så ni får gå in och berömma min bild =)
  


Kortisonspruta igen

Idag har min mirakeldoktor givit mig en fyrdubbel Kortisonspruta i höften där jag har en inflammerad slemsäck (låter äckligt). Doktorn varanade att sprutan skulle kännas, men det gick bra. Skulle även få kraftig smärta efter några timmar, även det har uteblivit. Det är bara att njuta. Han varnade även för att jag kunde få en reaktion imorgon med ett varmt och rött ansikte vilket bara drabbar kvinnor, så vi får se imorgon. Inom högst två veckor ska värken vara helt borta, håll tummarna.


                                                    
Jag har sytt en fin korg ikväll av rep och tygtrasor vilket låter konstigt men den blev jättefin. Ska fota och lägga in på bloggen en annan dag.                                                     
                                      
Nu ska jag fortsätta att sticka på min tröja samtidigt som jag kollar Martin Timell på TV. Kanske får man några nya idéer.             

672 Hemlighet

En känd hemlighet är att jag platespottar och så har gjort sedan midsommar 2004 då jag hittade bilnummer 001 i Lysekil. Jag har idag hittat plåten med 672. Från och med idag kommer jag, de dagar jag hittat ny plåt, lägga aktuellt nummer i rubriken. Om du inte vet vad platespotting är kolla länken nedan.

    

http://www.platespotting.com/ps/


I lördags hade jag en lyckad platespottingdag då jag hittade fyra nummer vilket inte händer särskilt ofta. Ibland får jag vänta en vecka eller mer för att hitta rätt nummer. Inte nog med det, idag har jag hittat tre nummer - helt otroligt. Min kära syster och jag tävlar om vem som hittat flest nummer, vem som leder? det framgår inte här.
                                                                                                                                                                  
Igår kväll började jag sticka på en grå yllekofta, få se om den blir klar, det är ialla fall kul nu och modellen är snygg och jag är ju frusen av mig. Modellen hittade jag på Syfestivalen i lördags och garnet fick jag av min jättegoa syrra.

Nu är hösten absolut här

Vi har idag tagit upp båten, och det är höst om något. Min käre make håller som bäst på att spola ren båten under och göra den klar för vinterförvaringen.



 Jag har fotat till kursen på torsdag. En av uppgifterna var att med fyra bilder berätta något. Jag har valt att berätta om hösten genom att fota 1. någon skrapar is på en bilruta, 2. båten tas upp ur sjön, 3. båten är övertäckt . 4. en varm brasa brinner i öppna spisen. vilket betyder att det är synd att sommaren är slut men samtidigt mysigt med höst och vinter. Jag ska ta några porträtt både ute och inne med och utan blixt också och där får jag ta hjälp av min käre make som säkert ställer upp. Det tycks bli en hyfsad dag idag också trots att vädergubbarna hotade med regn idag, ska nog gå ut ett tag och njuta av solen.

Skitvecka

Ryggskott i onsdags - hur kul är det? Inte kul alls. Det small till i ryggen när jag skulle fälla ner toalocket (som inte är tungt). Ryggskott gör jävulskt ont när man rör sig, sitta eller ligga helt stilla går bra. Den enda "fördelen" med ryggskott är att jag inte kände av min onda höft lika mycket som annars. Vilket gnäll!! Trots ryggskott grattade jag min kära dotter på kvällen och fotade barnbarnen till min fotokurs, dom var ganska samarbetsvilliga och några bilder blev riktigt bra. I morse tog jag en paraflex comp innan jobbet för att klara ryggontet. Imorgon åker syrran och jag till Kista på Syfestival som är en av höstens höjdpunkter. Vi brukar fynda bland tyger och sybehör. Sedan drar jag till landet där min käre make väntar med middag. Vad han inte vet är att jag ska fota till kursen och han kommer att bli inblandad. Nu ska jag fredagsmysa i TV-soffan

Långhelg i Ullared


Till Ullared fredag morgon med husvagn från Herräng med +1 och sol, vi sammanstålade med syster och svåger söder om Nyköping där vi åt lunch. Vi fortsatte sedan vidare mot Ullared där vi skulle träffa min äldsta bror med fru. Dom ringde dock och meddelade att campingen på Ullared var fullbelagd!!! Men min rådige bror hittade ett annat ställe c:a 2 mil från GeKås på en golfbana, så vi träffades där slog ner våra bopålar och umgicks på kvällen med färska räkor (lyx för oss på ostkusten) och vin. På natten började det regna och blåsa kraftigt vilket fortsatte till vi lämnade Ullared söndag kväll. Syrran och jag gick upp tidigt och åkte till Gekås där vi började fylla vår varuvagn, de andra kom senare och fick tyvärr köa i en tim vilket vi slapp.

Vi hade det trevligt på kvällen med syrrans goda pajer lite ost och vin. Söndag morgon tog vi det lugnt och åt frukost tillsammans innan vi packade ihop taikongrejorna och åkte till Gekås igen där vi fyllde en vagn till innan vi gav oss. Det blev en kebabtallrik innan vi lämnade Ullared och åkte norrut till Braehus där vi fricampade på ett mackområde. Måndag morgon fortsatte vi hemåt och nu tittade solen fram och himlen var blå.

Fynd vi gjorde: Bl.a. regnställ, lakan, handdukar, kläder, våffeljärn, lampa, lite städ- och hygienartiklar. Nu har jag precis packat upp allt och ska lägga in i skåpen.

Sammanfattning: En härlig helg med syskon och shopping.

RSS 2.0