688, 689 Gott Nytt År 2010



Jag vill önska ett Gott Nytt År 2010, som säker kommer att bli bättre på många sätt än tidigare år, framför allt för att det är där vi är nu.



Hemma och röjer i surväder

Min lediga måndag idag. +1,2 och snö/regn, synd på det vackar vinterlandskapet - men det blir snart kallt igen.
Igår åkte vi till det stora möbelvaruhuset och köpte några hyllor som min käre make har satt upp på väggen i arbetsrummet ovanför mitt sybord - bra att lägga gejor på när jag har mina syperioder.



När det blev så fint med hyllorna i arbetsrummet så måste man bara snygga till resten av rummet också, vilket vi har sysslat med idag. Papper och pärmar har sorterats och kastats alt. sparats. Mycket gammalt "skit" som gott kan värma staden istället. Det hela resulterade i ett antal sopsäckar som ska köras iväg och brännas och vi fick luft i hyllorna. Dessutom hittade vi en massa uråldriga tekniska detaljer som ska få komma till teknikhimlen.



Julen slut - hem igen

Nu har vi firat jul färdigt i Orsa och styr kosan hemåt igen.
Vi har haft sköna dagar här på herrgården, ätit gott, bott bra, promenerat, träffat folk och latat oss mycket - särskilt när de andra lagat mat, dukat och diskat.  Julbordet hade allt det vi ville äta och lite till. Igår kväll efter middagen, satt vi tillsamman med några av de andra som bor här, och vi alla (förmodligen) "ljög och skröt" som brukligt är när man inte känner varandra.
Vi ska nu packa ihop våra tillhörigheter som vi spritt ut i stugan, sedan äta den sista frukosten här och därefter så småningom påbörja resan hemåt i lugn takt. Har hört att vädret inte kommer att bli det bästa. Det blåser kraftigt och hot om mycket snö föreligger.
Och - vi ska köra försiktigt!

Julafton i Orsa

Vi önskar en God Jul till Er alla
 



Nu har då äntligen julledigheten börjat.

Min käre make hämtade mig på jobbet i går med bilen packad med allt som vi kan behöva under de närmaste dagarna. Det tog drygt tre och en halv timme att komma fram till Bäcka herrgård, utanför Orsa, där vi ska tillbringa julhelgen. Vi var framme strax före åtta, vår navigator har skött sig exemplariskt denna gång, inga U-svängar eller återvändsgator!!

Vi blev tilldelade en trevlig stuga som var varm och skön, vi fick dessutom med oss en korg med kvällsmat eftersom vi missade middagen som var redan kl 18.00. Vi åt maten och tänkte sedan titta lite på TV, men, hoppsan, den funkade inte! Vilken tur att vi hade dator och lite filmer att titta på istället. Vi kollade Flickan som lekte med elden, sedan var det god natt för oss.

Härliga sängar och tyst miljö gjorde att vi sov som små barn och vaknade pigga och utvilade för att orka med den märkligaste dagen. Frukosten smakade mycket bra och under tiden vi åt lagade Mats vår TV. Sen tog vi en biltur runt i trakterna utan navigator. Som tur är har jag karta i min iPhon som hjälpe oss tillbaka till herrgården via småvägar som vi av någon underlig anledning hamnade på. Just nu sitter vi och dricker kaffe och whisky i stugan innan vi ska göra oss i ordning inför den stora julmiddagen.

 


687 Lilljulen

Brorsbarnen bjöd oss en fin Lilljul i Knivsta med lussebullar, pepparkakor och mycket annat gott. En riktig tomte kom också med en säck full med julklappartill barnens förtjusning. Tack för en fin dag i vår härliga släkts sällskap.


Redan fjärde advent.
Innan lilljulen åket vi till våra gravar och tände ljus, det var mycket snö både på vägen dit och på kykogården. Underbart vackert med all snö på träden.

Efter Lilljuen tog vi hem barn och barnbarn på en enkel julförtäring och julklappsutdelning. De "vuxna" fick kasta tärning om juklapparna - den del fick många och andra inget alls.

Det var en härlig dag med många nära och kära,  min käre make och jag slocknade i soffan när vi blev själva.

Promenad till Lunsentorpet

Världens sötaste sjärngosse.



Idag åkte vi runt till kyrkogårdarna och tände ljus på våra gravar. Sedan åkte vi till Alsike och tog en promenad till Lunsentorpet genom skogen på en bitvis väldigt lerig stig. Vid torpet bjöds vi på kaffe och nybakat tunnbröd med honung. Vi träffade tomten som lovade komma till jul och sedan grillade vi korv. På hemväg fick jag skavsår på ena hälen pga att jag tog fel kängor (tyckte redan hemma att det var fel men ignorerade det?!!). Väl hemma drack vi varm glögg och åt pepparkakor. Vi kollade luciatåget i morse på SVT1 som var både stämningsfullt och lite kul. Nu ska jag sätta mig i TV-soffan och sticka lite på en tröja till mig själv.


686 Fiskarna in i värmen

I går åkte min käre make och jag till landet där vi har en fiskdamm med några karpar och guldfiskar. Dammen är tyvärr inte så djup som man skulle kunna önska, utan den är så grund att den bottenfryser varje vinter och därför  måste vi ta in våra fiskar. Vi har ett stort kar i duschutrymmet där de bor under vintern i en temperatur av 7-8 grader vilket de mår bättre av än att frysa in i isen ute. Normalt brukar det gå riktigt bra för de är ganska loja vid den tiden på året, men igår var de så pigga så vi fick jaga runt för att få tag i alla. En guldfisk har försvunnit under sommaren förmodligen till föda till något djur.

Kalle är störst och är en fet koikarp med ljus botten och fläckar i rött, han trilskades lite innan jag överlistade honom. Med Viktoria Eriksson, som är en guldfisk med ljusblå botten och fläckar i brunt och svart, var det värre, hon (eller han) borrade ner sig i dyn och gömde sig med den följden att vi måste tömma dammen för att komma åt henne. Jag tror att hon blev stressad av den behandlingen så vi får se hur det går med hennes vinter. De övriga fiskarna gick det bra att få upp.



På kvällen fick jag få gå på Katalin med min käre son och bevittna en konsert med Caroline af Ugglas vilket så klart var toppen, dels att få vara med sin son ett par timmar och dels att få se och höra Caroline som var som alltid toppen med underfundiga texter och små berättelser om hur texterna kommit till.



Idag tog min käre make och jag en promenad upp till centrum för att köpa lite julklappar och lite tillbehör till min iPhone såsom en skyddfilm så displayen inte blir repig och ett fodral så inte hela iPhonen blir repig. Vi tog sedan bussen hem. Det blir en lugt TV-kväll idag.

 


684, 685 Två stora saker har hänt

Mitt sjunde barnbarn föddes igår 18.07. En ljuvlig liten gosse på 3,9 kg med två stolta syskon som väntade hemma.

Samtidigt vigdes min käre makes äldsta brorsdotter i Högaliskyrkan i Stockholm. Ett fint bröllop med ett mycket förälskat brudpar.



Idag blev det vår tur att ta ansvar för barnbarnen som nyss fått sitt nya syskon. Vi dekorerade med ballonger för att välkomna gossen, vi bakade pepparkakor, byggde pepparkarshus och gjorde marsipangodis traditionsenligt sedan många år. Föräldrarna och den lilla gossen kom hem mitt på dagen och kunde vara med på baket (som om inget hade hänt). Vi åt middag tillsammans och sedan lämnade vi familjen för att åka hem.

683 Mera positiv


Jag var på China Teatern på ett seminarium med Kay Pollak i tisdags, han var väldigt inspirerande och fick oss alla att tänka mer positivt i de flesta situationer, nu gäller det bara att träna sitt tankesätt.

Igår kväll gratulerade vi det yngsta barnbarnet på födelsedagen med en liten babypojkdocka som både kan äta och kissa. Barnbarnet bjöd oss på jättegoda hamburgare och en både vacker och god tårta som gjord till en prinsessa. Sedan blev det underhållning av syskonparet med dans, akrobatik och klädparad.

   

Idag gick jag äntligen, efter många bilveckor, hem från jobbet. Det gick bra och inget ont i höften. Jag tror att "mirakeldoktorn" lyckades denna gång.

Tyvärr är det ganska svårt att se bilnummer numera pga smutsiga skyltar och höst/vintermörkret. Jag blir så glad när jag äntligen ser ett nummer som passar in min önskan - som igår när jag hittade 683.

RSS 2.0