Lita inte på en bonde

En stockholmare kolliderade med en traktor nära Eksjö. Bonden på traktorn hoppade av och räckte vänligt stockholmaren en plunta whisky.
-Ta det lugnt bara... ta dig en klunk och lugna ner dig!
-Tack sa stockholmaren och försåg sig ordentligt innan han räckte tillbaka pluntan. Ska inte du ha själv?
-Nä, sa smålänningen, jag väntar till polisen är klar med alkoholtesten!


923, 924 Fälla en massa träd

Min käre bror och svägerska kom till oss på landet utrustade med skyddskläder och motorsåg. Vi enades om att det var tre tallar som skulle ner (jag hade gärna låtit ta ner två till). Min käre make sågade ner träden och min käre bror hejade på, för att sedan ta hand om de fallna träden. Grenar skulle av och stammen styckas i hanterliga längder. När träden var omkull och tillvaratagna hade vi en trevlig eftermiddag/kväll med mat och trevlig samvaro.



När frukosten var överstökad åkte våra nattgäster hem till sig. Vi packade vår gamla vävstol i släpkärran för vidare transport till en sykompis på Muskö. Min kära syster och svåger plockades upp i Rotebro för att följa med till Muskö. Sykompisen bjöd på fika med nybakade kanelbullar innan vävstolen bars upp till ett i förväg iordninggjort rum.



Tisdagen hade ett inbokat besök hos handkirurgen på Enköpings lasarett. Jag visade upp mina ”triggerfingar” två på vänster hand och en på höger hand. Läkaren berättade vad som orsakade besvären och föreslog att vi skulle prova med cortisoninjektioner i fingrarna i första hand och om det inte funkar så kan man operera. Han frågade vilken hand jag ville börja med och jag tyckte att vänster skulle vara bra för där är besvären värst. Jag fick sprutorna, som kändes en del, medan sköterskan höll min hand, vilket kändes bra. Min käre make skjutsade mig fram och tillbaka. Efter behandlingen blev fingrarna både svullna och ömma. Jag åkte tillbaka till jobbet och gjorde några knop.



På kvällen blev det ett besök på Gränby  Centrum  och lite småshopping.

Tyvärr var fingrarna fortfarande svullna och ömma nästa dag men en liten skillnad märktes. När jag kom hem från jobbet väntade en kallelse till operation om tre veckor, vilken ska avbeställas om sprutorna hjälper. Helt orolig snabb hantering.



RSS 2.0