Femte advent

Nej nu skojade jag allt, femte avent finns ju inte.

Fjärde advent hade vi lilljulen med släkten i Staffansgården i Knivsta. Det är verkligen en trevlig tradition när vi umgås några timmar. Tyvärr kan jag inte visa några bilder ty min bredbandsleverantör uppfyller inte sina löften om hastighet och därför kan jag inte ladda upp några av de härliga julbilderna. Jag har felanmält och enligt leverantören har dom 14 dagar på sig att hitta och åtgärda felet, fjorton dagar!!!!!!!!!!!

Något annat som hände samma dag på förmiddagen var att vi hade fint viltbesök på vår innergård i stan. Ett ståtligt lodjur promenerade förbi vårt köksfönster på förmiddagen (och - det var inte en stor katt som många frågar oss) Lodjuret kom emot oss när vi stod och tittade ut genom köksfönstret och var bara några meter från oss när det ändrade riktning. Vi kastade oss ut genom porten för att se vart den tog vägen och såg då att den släntrade utmed husväggen och bort till nästa kvarter. Min käre make var påpasslig och sprang in och hämtade kameran och fick ett bra foto på tassavtrycket i snön och det var gigantiskt. Det har alltid funnits harar på gården så det kan vara en av anledningarna till att lon hitta till oss. Vad vi fått höra är det inte helt ovanligt att de går vilse och hamnar i bebyggelsen. Det var en händelse som satt spår både på marken och i oss.

Igår var vi på mellandagsrea på en stormarknad för tekniska prylar. Min käre make köpte en liten 10" dator och hans fru köpte en högtalare till sin iPhone som försenade julklappar. Vi promenerade fram och tillbaka viket säkert brände en och annan kalori och gav oss "frisk" luft.

På eftermiddagen grattade vi vår kära svåger som varje år samma datum fyller år, vilket även det är en bra tradition.

Idag har jag tänkt tillbringa tid vid min kära symaskin.

Nu är julen och skinkan nästan slut och ett nytt orört år snart till vårt förfogade.

Javisst ja - det ser ut som om vi vann julkörskampen på Gränby centrum, vilket ger de hemlösa i Uppsala 20.000 kr, tack till alla som röstade på vår kör.




800, 801, 802 två konserter

I torsdag hade vi avslutning på kören i Universitetsaulan med publik bestående av mestadels anhöriga. Det var en bra konsert och jag tror att vi lät riktigt bra. Efter konserten bjöd min käre make på pub.



I söndags sjöng vi i Gränby centrum med vårt tävlingsbidrag i Julkörskampen, vi sjöng tre "jullåtar" och tre extranummer. För närvarande ligger vi tvåa i tävlingen. Förhoppningsvis röstar alla våra anhöriga och vänner på vår kör kör för alla och gör därmed en god gärning. http://julkorskampen.interactivesolutions.se/ Vi kommer att skänka vinsten på 20 000 kr till Grottan som är ett ställe för hemlösa där dom kan duscha, få lite mat och varma kläder.



Måndag eftermiddag besåg vi luciatåg på ett dagis i Norrtälje, stämningsfullt med många lucior, tomtar och en och annan pepparkaksgubbe. Nångon timme senare bjöds vi på teater i Freinetskolan Mimer där snickare Andersson träffar på tomten. Efter ytterligare någon timme gick årets traditionsenliga pepparkaksbak av stapeln. Vi kavlade deg, rullade marsipan och byggde ihop ett fint pepparkakshus.


796, 797, 798, 799 En tålmodig man

Ja det är min käre make det, som är tålmodig. Ett exempel: hans fru alltså jag, har fått en idé igen. Vi ska ha ett matbord i vardagsrummet så vi kan ha lite bättre plats när det kommer fler än en som vi vill bjuda på fika eller mat. Jag började kolla på blocket och hittade ett perfekt bord, lagom stort och med iläggsskivor, men tyvärr någon hann före så det var redan sålt. Men nu hade hjulet börjat rulla, nu skulle jag bara ha ett sådant bord. Min käre make kom på att vi nog har ett runt bord på landet med iläggskiva som skulle duga bra. Sagt och gjort så åkte vi till landet och tog oss genom djup snö till uthuset där bordet skulle vara. Jodå där stod ett runt bord och fyra lösa ben, men iläggsskivan hittade vi inte och kunde inte påminna oss när vi sett den senast. Bordet och benen släpades i den djupa snön och lastades i bilen. När vi så kom hem och monterat bordet såg det ganska bra ut men jag tyckte inte att vi vunnit så mycket plats eftersom det inte gick att förlänga bordet. Då kom jag på att Emmaus kanske har något som skulle passa bättre. Min tålmodiga man och jag tog vår trogna lilla hyundai och styrde kosan mot Vendel och möblellagret, där vi faktiskt hittade ett mer passande bord, vi betalade och lastade in bordet i bilen. Väl hemma så monterade vi ihop bordet och nu blev det bättre, 6 - 8 personer ryms ledigt runt bordet. Så nu står vi med två bord i vardagsrummet!! (Har lagt ut det runda bordet till försäljning på nätet).

På väg hem från Emmaus åkte vi till min kära syster och svåger som bjöd på adventkaffe med dopp och lite småprat.

Igår var vi till Norrtälje och grattade två små barnbarn med presenter. Vi bjöds på tårta och härligt god fisksoppa. och idag firar vi andra advent.



Vi har kalla dagar och en hel del snö, så det är stämningsfullt och vackert nu med alla ljusstakar och julstjärnor i fönstren.



RSS 2.0