831, 832 Fett suger

Min käre make och jag har bevistat två födelsedagskalas i helgen. Det äldsta barnbarnet bjöd på en smarrig middag och tårta i lördags. Vi har dragit ner på presenter till de barnbarn som slutat skolan och istället ger pengar till UNICEF som världsföräldrar till deras ära, det blir ju en dubbel gåva kan man säga http://www.unicef.se Trevligt att träffas och umgås under kvällen.

I söndags bjöd min kära systerson på tacos vilket alltid är gott, -och spännande att se om det är något tillbehör som vi inte ätit till tacos tidigare. Det fanns massor av tillbehör och faktiskt några såser som vi inte smakat tidigare. Trevlig samvaro även denna kväll.

Fett suger, ja – nu har jag blivit för fet och måste ta tag i den biten!!! Jag har kontaktat ett syskonbarn som säljer  Cambridge Viktprogram  http://www.viktigpetter.com som skickat mig ett paket med en massa påsar där innehållet ska blandas med vatten och drickas i stället för att äta tre gånger om dagen. Kuren som jag ska genomgå kommer att pågå i tre veckor och jag hoppas att det ger resultat och en kick att fortsätta ett sunt leverne inför beach 2011 (eller 2012).

  


826, 827, 828, 829, 830 Kan det vara våren som är i antågande

Min kära syster och svåger kom tidigt på fredagsmorgonen och hämtade mig, min käre make och ett antal kollin med ombyten för en långhelg. Vi styrde kosan västerut mot Lysekil där en av mina kära bröder bor med sin stora familj.

Vi hade blivit varnade för snöfall under färden och farhågorna infriades med ett kraftigt snöfall en stor del av resvägen. De var besvärligt för många fordon och några avåkningar såg vi utmed vägen.

En lunchrast tog vi på en vägkrog i 13-tiden, sedan vidare mätta och belåtna. Efter att pricka in färjans avgång på minuten var vi snart framme vid målet där vi blev väl mottagna och bjudna på kaffe och semla. I denna stad syntes inte mycket av vinterns snö, så det var här våren var. Vi installerade oss i våra rum och packade upp. Under kvällen blev det mer att äta och sedan en massa prat hela kvällen.

Lördagsmorgonen bjöds vi en härlig frukost och sedan var det dags för två förvirrade systrar att åka till apoteket för att hämta medicin för att ersätta den medicin som glömts hemma på köksbordet!! Vår kära svägerska köpte räkor som vi fick njuta av på kvällskvisten. Vi hemkomsten tog vi plats i det soliga och varma uterummet. Värdparets mellandotter kom på besök med sina fina barn och umgicks med oss ett par timmar. Trevligt att träffas som alltid.

De övriga döttrarna kom med sina härliga barn på söndagen så vi även fick umgås med dom, tråkigt bara att det blir så sällan som vi träffas. Vi tycker alltid att vi i fortsättningen ska träffas oftare.

Vi hann även med ett besök i Havets hus, en promenad i norra hamnen och att snygga till en stolpe i stan. 

 


Efter frukost på måndag morgon tog vi farväl av värdparet och återvände hem med ett stopp i Lidköping för att kolla husbilar och äta lunch och ett stop i Örebro där vi fikade. Vi var hemma halv sju och såg till fört förtret att det var mycket snö kvar i Uppsala.

Tack till min kära syster och svåger för skjutsen fram och tillbaka och tack min kära storebror och svägerska för att ni så gästfritt tog emot oss.



Det var nära att vi fick med oss en liten söt katt, men vi var realistiska och stod emot frestelsen.


818 - 825 Hårfint och Vasalopp i soffan

I morse när jag vaknade gick jag upp och hämtade tidningen och kröp sedan ner i sängvärmen igen, slog på TVn och läste tidningen under tiden jag väntade på att Vasaloppet skulle starta. Den starten är för härlig med alla entusiastiska skidåkare som köar de första kilometrarna (ja – inte eliten förståss) för att sedan hasa iväg för att förhoppningsvis orka ända till Mora.

Senare under dagen kom mitt projektarbetande barnbarn för att göra klänningen klar, hon fick först en stadig frukost (kl 12.30) sen satte vi igång med de sista detaljerna för att klänningen skulle bli komplett. Det var lite justering nertill i ett sprund och sedan tyllblommor som skulle på plats. Klänningen blev så tuff och fin. Hon har varit så flitig med idéer och dokumentation, och sytt förståss.



I fredags gick jag till en ny frisör som heter Ciss (jag letar efter en bra ersättare till min gamla som gått i pension). Hon gjorde en radikal förändring av mitt hårbestånd, särskilt på längden. Vi fick en bra kontakt och jag tror att jag går dit igen när stubben har växt ut. Jag blir förskräckt varje gång jag ser mig i spegeln, har väl inte vant mig ännu men hoppas att jag gör det snart, ska ju visa mig på jobbet på tisdag.


Något osannolikt har hänt denna vecka. SOS Alarm kommer att avskeda 25 personer på två centraler. Detta på grund av att vi förlorade en upphandling avseende ambulansdirigering som kommer att utföras av en annan aktör från den 1 nov.  Min central är berörd och kommer från den 4 nov att endast ha en operatör i tjänst åt gången, vilket betyder att många tjänster vi utför idag kommer att flyttas till andra centraler då, bl.a. 112. För mig innebär det inte någon annan förändring än att jag inte får så många arbetskamrater som jag har idag, vi kommer bara att vara 2-3 personer på plats dagtid. Sorgligt för alla mina kollegor som inte får jobba kvar.


RSS 2.0