Hösten är här

I morse fick jag skrapa is från bilrutorna för första gången den här hösten. Det har varit en fin men kall och blåsig dag idag. Min käre make åkte till landet imorse så nu är det tomt här i lägenheten igen. Jag har gjort lite bankärenden på datorn, köpt en ritplatta på nätet och tvättat lite "mörk" tvätt. Jag ska ta och ringa min äldsta brorsa och höra om vi ses i helgen på årets sista campingtur. Vi drar till Ullared och råshoppar min syster och jag och våra rara män.

Fotokurs

Nu har jag gått min första lektion i systemkamerakurs på Folkuniversitet. Vi var c:a 15 stycken intresserade elever som fick lära oss mycket om bländare, slutartid och ISO, mycket har klarnat för mig idag vad gäller foto. Vi fick läxa också som vi ska redovisa nästa vecka. Två tekniska uppgifter och en kreativ, det ska bli kul att testa i helgen.

Annars har jag besvär med min högra höft som smärtar när jag går, ska nog ringa till (mirakel-) doktorn imorgon och höra om det kan hjälpa med cortison även på en höft.

Nu ska jag hänga lite i TV-soffan innan jag "hoppar" i säng.

Taklampa från IKEA

In en sväng på IKEA efter jobbet för att kolla om dom har någon liten takplafond till gäststugan på landet, men tro det eller ej, jag köpte ingen lampa och inget annat heller - jag börjar nog tackla av. Taklampan är det ju inte särskilt brottom med, det räcker om vi har en till våren när vi ska göra klart.


Nu ska jag läsa instruktiosboken till min kamera, så jag kan den imorgon när kursen börjar.

Jobbardag igen

Ja så var det dags igen att ta sig ur sängen och trava iväg till jobbet, där uppgifterna har hopat sig sedan sist.

Det blev en härlig promenad till jobbet i behagligt väder, men annat var det hem, då var blåsten stark och det stänkte lite regn uppifrån - men skit samma när man är på väg hem. Jag lyssnar på en ljudbok när jag vandrar så tiden går ganska fort. Och så letar jag ju förståss bilnummer, jag hittade faktiskt 3 st idag, vilket är ganske mycket, ibland kan man få vänta en vecka på rätt nummer.

På kvällen tog jag en liten tur till Willys där jag lämnade tillbaka dammsugspåsar och handlade lite till veckan. Så stannade jag till vid Gränby C också för att kolla lite i de nya affärerna - köpte bara frimärken.

Jag har lagt in några nya bilder i den nya intressegruppen på Facebook som jag gjorde iordning igår - den handlar om mina föräldrar och deras avkomma.

Tv-kväll i soffan med Idol och Fredrik Lindström kan ses som en bra final på den här dagen.

Frissan idag

Träffade min frissa i morse som tog lite på topparna, så nu ska håret bli lättskött igen.

Gick på stan ett par timmar och kollade i affärerna (inte alla). Köpte en bit tyg som är koskinnimitation som jag ska klä en sittpuff med. Puffen köpte jag på loppis och den ska bli fylld med lego när den är färdigklädd - det blir nog väldigt bra tror jag. Köpte även en varselväst som jag ska sy om till dotterns hund så hon syns i höstmörkret.

Äntligen hittade jag min favoritchokladtvål så nu kan jag sluta med LUX.

Några grabbar stod och delade ut förpackningar med Wasa bröd som var fyllt med chiliost (väldigt gott) jag gick två rundor så var lunchen avklarad.

Jag tog inte bussen utan gick hem samtidigt som jag kollade bilnummer - ingen träff idag.

Jag har gjort en intressegrupp på Facebook idag, den är riktad enbart till släkten (och ingifta).

Ledig fredag

Idag har jag varit ledig från jobbet igen = härligt.
Vi åkte ut till landet igår kväll och då var det inte många ute i sina stugor, men i ikväll när vi gick vår promenadrunda såg vi att de flesta har kommit ut till det härliga Roslagen.

Jag har ju inte legat på latsidan, utan jag har tvättat och hängt tvätten ute i solen. Den mesta tiden idag har jag faktiskt suttit vid min dator - jag hjälper min käre make med att förse en karta med div vattenledningar och avstängningsmarkeringar, vilket faktiskt är jättekul. Däremot blev det ingen moppetur idag som jag hade planerat, få se om det blir något imorgon.

Min käre make har varit till brädgården och inhandlat panel till utbyggnaden.

Jag ringde och gratulerade min bror som har sin födelsedag idag och har bjudit oss på party imorgon - det ser vi fram emot.

Mina tyghögar

Nu har jag sorterat tyger, varav en del ska vidare ner i källarförrådet för att ligga till sig. Några tygbitar blev kvar för inspiration. Jag vill ju så gärna sitta och sy - kanske det blir tid på söndag och måndag när jag är ledig och hemma i stan.



Rosa babyfleece, grönt till underkläder i plastpåsen, längst till vänster ett härligt tyg i blått och grönt till en tunika kanske, det vita i mitten är spetsmönstrad plast till någon makeupväska, ett rosa spetstyg i mitten till en top, till vänster ett naturvitt tunnt ylletrikåtyg, det gröna med ansikten kommer nog att bli en top osv osv....

Sagt av någon - Den som har mest tyg när han dör - vinner!

Ny dammsugare

Idag köpte vi en ny dammsugare som ska ersätta den vi har i stan som ersätter den trasiga vi har på landet. Jag förstörde den med att suga upp slipdamm i utbyggnaden. Den suger fortfarande, men dåligt, och låter som ett reaplan på nära håll - hörselskydd rekommenderas!! 

Igår var vi bjudna på middag och visning av nya köket hos min favvosyrra. God mat och trevlig kväll. Vi bjöd på namnsdagstårta. En tur till favvosyrrans sons husbygge - där har det verkligen hänt saker sedan sist.

Nu ska jag tillbringa kvällen med min käre make och njuta av att han är hos mig i stan, det blir nog TV-soffan.


Hemma i stan igen

Brödet blev riktigt gott. Idag har vi fixat det sista innan vintern inne i gäststugan, endast en list saknas (köpte för lite). Yttersidan ska få på sin panel innan vintern så målar vi nästa vår, ska väl ha lite att göra då också.
Snart kommer en kille hit och hämtar en Router som jag sålt på Blocket, 11 st svarade på annonsen!

Jag fick med mig min käre make hem ikväll, jag tror att han vill se lite människor efter att ha varit på landet i drygt två veckor på raken, jag är också glad att få ha honom hemma.

Ikväll blir det deckare på TV och lite mörk choklad

Lördag eftermiddag

Det är helt underbart - jag är nog helt bra i min tennisarm,  sån behandling är toppen.
Har just fått ett glas vin av min käre make efter en dag i nybygget. Jag har lagt matta och maken har spikat upp både tak- och golvlister, vi har flyttat in sängarna i rummet som blev såååå bra, alla kommer att vilja sova över hos oss. Det ska koplas lite el i morgon och spikas på panel nästa helg, resten spar vi till våren - nu vill vi göra annat.
Jag ska fixa lite middag nu och det blir lax på grönsaksbädd med pressad potatis. Jag ska även baka ett gott bröd. Prova själv..

Mörkt, grovt och gott matbröd

200°  i 45 min

1 lit yoghurt eller fil
2 dl linfrö
1 dl sirap valfri sort
1 msk flytande honung

Rör ihop och blanda dessa ingredienser och låt stå 1 tim

Tillsätt:

3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2-3 dl solrosfrö
3 dl vetekli
10-12 dl vetemjöl
(russin och fikon)

Olja in 2 st bakformar (avlånga om så önskas)
Fördela smeten och grädda i nedre delen av ugnen.
Täck med bakplåtspapper om inte hård gräddyta.
Måttuppgifterna kan efter tycke och smak förändras.


En vanlig vardag

Jag promenerade till jobbet i morse och det är c:4 km så det tar en stund. Varm ute c:a 15°, skönt att slippa klä på sig några tjockare kläder. I vanliga fall brukar jag lyssna på ljudböcker när jag går till och från jobbet men jag har ingen på gång just nu, ska nog fixa någon ikväll.
Jobben har hopat sig under de dagar jag varit ledig, men det är bara att kasta sig över det. Här måste jag verkligen tänka på att inte jobba 100% på 75% tid vilket kan kännas frustrerande nu i början (jag hoppas att det lättar framöver) när jag vet att de andra måste göra mina 25%.
Lasagne i matlådan till lunch smakade bra som vanligt, jag piffade upp lådan med lite ruccolasallad.
Nu får jag ju lämna jobbet lite tidigare än innan min nergång i tid, idag gick jag hem strax före fyra.
Ikväll ska jag vika och plocka undan tvätt och ev. bära ner en del av mina sysaker i källaren.

Tennisarm


Idag kom jag äntligen iväg till doktorn med min onda armbåge. Doktorn konstaterade snabbt att det var en tennisarm det rörde sig om (jag har i och för sig aldrig spelat tennis) och injicerade cortison som ska bota smärtan inom kort. Men - efter sprutan gjorde det hiskeligt ont och kunde så göra upp till 48 tim. Jag köpte alvedon som jag tog direkt och efter en tim började det lätta något.

Träffade syrran på stan och vi gick i några affärer och sedan intog vi en lunch bestående av god sushi. Jag tog bussen hem och en middagslur på soffan. Tyvärr hade jag tagit ur sängkläderna på morgonen och därför var tvungen att brottas med lakan och täcken med en hand..

Spackla-slipa-tapetsera


I helgen har jag jobbat med vår gäststuga på landet, utbyggnaden som ska bli sovalkov har jag spacklat, slipat och tapetserat. Spackla går ju an, men slipa och spackla igen är ganska tråkigt och dammigt. Det tyckte min dammsugare också som hostade och fräste och troligen drog sitt sista sug - Maken ska kolla om den går att återuppliva. Jag tapetserade med en tapet som heter genvägen och ska enligt reklamen dölja små skavanker och det verkar som om den gör det. Maken, den pärlan, ska måla väggar och tak i veckan. Jag å min sida ska kolla vad det finns för matta som kan passa i hela stugan. 

Fritidsforskare

Äntligen har jag bestämt mig för att gå ner i tjänstgöring till 75% vilket innebär att jag är ledig en dag i veckan och slutar en halvtimme tidigare de övriga dagarna och det är den tiden jag kommer att ägna min fritidsforskning.
Det började bra, den 1 sept jobbade jag en timme mer men sedan har det "flytit på, härligt att gå hem tidigare från jobbet.
Idag är min första hellediga dag och den började "pissbra" med stopp i avloppet och piss på golvet i badrumet och en hemsk lukt. Min käre make tog tag i problemet och fixade det, jag skurade golv och faktiskt resten i badrummet också - nu är det lagat, rent och fint och till och med en doft av "hallon" där. På eftermiddagen har jag spacklat väggar och tak i utbyggnaden av gästugan som kommer att bli jättebra. Vi har just ätit en god hemlagad pizza och druckit vin på vår altan i solen.

Välkommen till min blogg!

Här kommer jag att berätta sådant som berör min vardag och hur jag upplever att ha gått ner i arbetstid till 75% både vad gäller fritid och ekonomi


RSS 2.0