814, 815, 816, 817 Mässor och kalas

Två dagar i förra veckan var jag på kickoff på hotell Sigtunahöjden. Två givande dagar med arbetskamrater från hela Sverige. Vi ventilerade många frågor och åt en oherrans massa god och vacker mat samt massor av goda kakor till fikat. En annorlunda kvällsaktivitet hann vi även med. Vi fick provsmaka och skulle avgöra en massa smaker, bl.a. tre olika sorters senap där vi skulle svara på vilken det var honung i, tre skålar med olivolja där den som inte var extra virgin skulle pekas ut, samt choklad med olika %, öl med olika smaker, salami olika kryddning, sherry, vinland och ostland. Revligt men jättesvårt, särskilt för en med smakhandikapp.

Äntligen hemma-mässan besöktes på lördagen i stark kyla och klarblå himmel. Mässinnehållet var inte det jag hade tänkt mig. Det var mest för dom som ska bygg om alternativt bygga ut, typ garagedörrar, fönster, bubbelbadkar, digital TV, borrmaskiner. Det jag hade förväntat mig var tips och trix, en massa inredning, trender, bygg en bokhylla och liknade saker. Vi drog från mässan till Kista centrum där jag tänkte köpa ett gott te, men istället stötte vi ihop med min käre makes bror och hans vackra fru av en tillfällighet (dom bor inte i närheten) som vi tog en fika med innan vi återvände till vårt hem.

Senare på kvällen var vi bjudna till min kära syster på födelsedagskalas med middag och härlig samvaro med både släkt och vänner. Det blev en mycket trevlig kväll.

Söndag morgon kom min kära syster och hämtade mig för en tur till Älvsjö och Syfestivalen. Det var fortfarande kallt ute. Vi parkerade i garaget intill mässan och gick in med stora förväntningar. Syfestivalen har aldrig gjort oss besvikna. De flesta hade förmodligen varit där fredag och lördag eftersom det var en behaglig mängd besökare denna dag. Vi botaniserade bland garner, tyger, sybehör och fiffiga grejor, kollade olika workshops där dom virkade, gjorde smycken och en massa annat. Vi köpte med oss en hel del tyger och garner. Vi kände att vi tacklat av en del de senaste åren – förr åkte vi alltid till något köpcenter för att handla ännu mer, men i söndags var vi nöjda när vi gått vår runda så vi åkte direkt hem. Tack för sällskap och skjuts syrran.

Min måg och ett av mina barnbarn åkte till Fyrishov för att bada av sig och lämnade det yngsta barnet hos mig och min käre make för passning och umgänge. Det var lättsamt för oss, han är så behändig. Tyvärr blev han lite ledsen när han märkte att hans närmaste hade försvunnit, men det gick över när han fått sova en stund och insåg att vi var ganska trevliga ändå. Storasystern och pappan var mycket välkomna när de badat klart och kom för att hämta gossen. Pappan fick hjälpa sin svärmor med hennes laptop (utan framgång) samt fikade innan hemfärd till resten av familjen. Vi plockade leksaker några timman innan vi pustade ut i TV-soffan ; )

 


812, 813 Snökaos och Isfestival

Igår natt fick vi en hel drös med snö igen, det började faktiskt redan på torsdagskvällen. Plogbilarna körde för fullt men hann inte med alla vägar till befolkningen skulle åka till jobbet med den följd att många var insnöade. Bussar var inställda, tidningen (fick vi) uteblev för många abonnenter.



Utsikt från mitt jobbfönster fredag förmiddag.

Nu är ju jag lite knäpp, enligt några närstående, så jag gillar när det snöar och ville därför gå till jobbet vilket jag nästan ångrade efter ett kvarter. Gångbanorna var nog plogat under natten men drivit igen av all blåst och snö. Jag fick ömsom gå på vänstra gångbanan och ömsom på vänstra och ibland på gatan för att komma fram. På vissa sträckor var det hel igendrivet och jag fick plumsa i djup snö. Det tog över en timme att gå till jobbet mot i vanliga fall 45 min, men det kändes skönt att gjort det när jag äntligen kom till jobbet rödblommig och svettig. Vår bil, visade det sig, var helt igensnöad, så det hade inte varit helt lätt för min käre make att skjutsa till jobbet.

Idag har vi promenerat ”upp på stan” för att kolla stadens Isfestival vilket innebär att ett stort antal iskonstnärer skulpterar i stora isblock från Jukkasjärvi i stadsparken och även några centralt i stan. Att isen kommer från Jukkasjärvi beror på att den är speciell och det såg vi – isen var helt genomskinlig, vilket blir effektfullt när skulpturerna kvällstid ska belysas. Det bjöds även Isdansuppvisning på Svandammen där min kära mor åkte skridskor som barn i – ve och fasa - sin brors långbyxor (hon var praktiskt och nydanande). Svandammen kommer att vara tillgänglig för alla som vill utan klubbor att åka skridskor framöver. Det bjöds på varm choklad, kaffe och kanelbullar.

  
Isskultptur Stora Torget     Stadsparken

 

Stadsparken                         Svandammen

Jag har planer på att åka ner till Stadsparken någon kväll och fota när de är belysta, det brukar vara väldigt fint.

När vi hade tittat klart åkte vi hem med bussen.


810, 811 Mera snö, härligt, vi hinner nog få vår i år också

Ett barnbarn håller på med ett projekt till studentexamen där jag finns till hand med råd och dåd. Barnbarnet ska göra en brudklänning och en brudfrisyr. Vi handlade tyg och tillbehör i fredags samt satt delar av fredag och söndag med konstruktion och sömnad. Det känns som att vi har kommit en bra bit på vägen. Överdelen till klänningen är nästan klarsytt och kjolen är under konstruktion. Det kommer att bli en häftig ”blåsa”.


Bild kommer när kreationen är klar


Nu har kören satt igång för terminen och det känns sååå bra att få sjunga ut igen. Vi kommer att avsluta i mitten av maj med en konsert på JOHANNESHOV!!!! med Martin Stenmark som gästartist.


I söndags ville jag bli road och då tog min käre make mig med till Naturhistoriska riksmuseet där vi kollade in nordiska däggdjur, fåglar och fiskar samt en del småkryp som myror och maskar. Vi avslutade besöket med en undervattensfilm på Cosmonova. På väg hem blev det lunch i Upplands Väsby – sen var jag färdigroad.
 



Min kära syster och jag besökte den årliga distingsmarknaden i Uppsala under måndagen, där vi gick bland knallar av alla de slag, de sålde väskor, strumpor, munkar, korgar och fiffiga saker vi inte klarar oss utan och en hel massa andra saker. Några inköp blev det också för vår del - bl.a. en väska, nagelfilar av orsasten (det ni är grejor det) en muffinsform. När vi tyckte det räckte med att frysa, för det var väldigt kallt om fötterna, så tog vi bilen till IKEA där vi lunchade och fick med oss varsin kasse med saker som vi inte hade en aning om innan att vi behövde.

 


RSS 2.0