Nu har vi gjort en fuling

Som stadsbo och utan garage så har man oftast numera en snöövertäckt och igenisad bil - så vida man inte gör som vi gjorde idag.

Min käre make tog bilen strax före kl 11.00 och körde till centrum där många av våra parkeringsgarage har gratis parkering på söndagar mellan 11 och 17. Han parkerade bilen i ett av garagen och tog sedan en promenad hem till värmen, så när klockan närmade sig halv fem tog jag en promenad till centrum och hämtade en isfri, varm och torr bil hem till vår pakering. Fin bil och varsin promenad. Det ska vi göra flera gånger.

Innan min käre make tog promanden hem från parkeringsgaraget lämnade han in en del gamla trasiga guldsmycken, små avkapade bitar från ringar och kedjor en gammal trasig guldklocka och kom hem flera tusen kronor rikare.



Jag var på syfestival med min kära syster igår och införskaffade några nya tygbitar. Ett blått tyg som jag sytt ett nattlinne av idag och ett benvitt och ett grönt trikåtyg som ska bli en polotröja och en klänning (någon gång).


Shoppingrunda med syrran

Runda och runda, vi åkte till Västerås där vi letade efter en outlet som förmodligen har upphört för x antal år sedan. Därefter letade vi efter en tygaffär som också upphört eller flyttat långt därifrån. Till slut tog navigatorn oss till centrum av Västerås där en ganska stor tygaffär väntade på oss med alla sina tygrullar och en massa sybehör. Jag köpte totalt tre och en halv meter tyg och min kära syster köpte säkert minst 10 meter. Hon har en förmåga att se projekt i varje tygrulle vilket inte jag har, utan jag köper lite som jag tänkt innan och lite på måfå. Jag har faktiskt redan sytt tre nya kuddöverdrag  i en ljust blågrön manchester till TV-soffan och en "bäddjacka" i fleece som jag kan ha när jag ligger och läser så inte mina armar blir kalla.

Annars har jag bakat idag både kanelbullar och en drömtårta som vi ska bjuda några av mina syskon och en respektive på imorgon när dom tänker uppvakta min käre make som fyller år senare i veckan.


695 I slalombacken

Igår hade vi en hälig dag i slalombacken i Norrtälje. Ett av mina barnbarn skulle köra sin första slalomtävling och eftersom han har en lillebror som är nyfödd och inte vill vara i kylan en hel dag så passade jag och min käre make på att finnas till hands i backen med glada tillrop och varm choklad. Resten av barnbarnets familj dök upp lagom till första loppet.

Vilken energi som finns i vissa åttaåringar, före och mellan loppen åkte han i den allmänna backen så mycket som det gick. Det var tre lopp för alla i åldrarna upp till 10 år. Alla fick medalj och de som kom etta, tvåa och trea fick även ett pris.




Idag har vi varit på Bio, vi såg Luftslottet som sprängdes som var både spännande och bra. Vi promenerade till bion och tog bussen hem. Detvar bara 2-3 minusgrader (väldigt milt i förhållande till vad vi har haft för temperatur den senaste tiden) men det blåste och därför kändes det kallare än det egentligen var.


 


691, 692, 693, 694 Hemlösa

Nytillkomna läsare bör läsa inlägg som gjordes den 12 oktober 2009 så klarnar mycket.

Idag har vi varit ute på långpromenad trots kyla, och det var faktiskt skönt att vara ute ett tag. Det är ju trots allt klädseln som är avgörande för hur temperaturen känns.
 
Och appropå det så har vi samlat ihop en del varma kläder som vi i morgon ska leverera till Uppsalas hemlösa, som säkert inte har det för trevligt så här års. Det blev långkalsonger, vantar, halsdukar, mössor ett par varma kängor och en täckjacka. Vi brukar lämna lämpliga kläder till Grottan, som är ett ställe för hemlösa att värma sig, duscha och få lite varma kläder och frukost.

Nu har jag målat bordet två gånger och det blir ev. två gånger till med lite slip emellan. Jag ska lägga ut en bild när bordet är klart.

Min käre make sitter nu och väntar på att få ge mig fotmassage som betalning för att jag klipper hans hår - en bra deal tycker jag.

Ja jag kommer..............

Helt dagvill

Det är faktiskt onsdag idag, lite svårt att hålla koll numera (åldern?) vilken dag det är. Som tur är kan jag kolla i min iPhone. Måndag jobbdag, tisdag halv jobbdag, onsdag ledig, torsdag jobbdag, fredag min lediga dag - inte undra på att det känns konstigt - men härligt - jag gillar jobbfria dagar.

Idag har jag äntligen börjat spackla ovansidan på vår rumsbord som ska bli vit högblank. Benen och tidningshyllan till bordet är målade och klara. Ovansindan hade en del smårepor som jag inte vill ska synas, därför spacklingen idag. Snart ska jag slipa och förmodligen spackla en gång till innan målningen.



Idag blir vi förmodlingen innomhus hela dagen på grund av den rådande kylan, vi har -22 grader idag och det är inte så väldigt behagligt. Igår gick jag till jobbet i -16 och det kändes som gränsfall. Det är ju ganska svårt att klä in ansiktet med något värmande och samtidigt hitta dit man ska. Annars funkar det bra med varma kängor, långkalsonger och termobyxor, tjock jacka, kaninfodrad mössa och fårskinnshandskar, så länge man inte ramlar omkull, för då kan det nog bli problem att komma upp igen.

Min käre make och jag har ganska lätt att roa oss både inomhus och utomhus så det blir nog inte så tråkigt idag heller.

690 Fika med bakelse

Vi tog en promenad till Gränby centrum där vi tog en fika på Skuttungebagarens kondis - det blev varsin kopp kaffe, min med massor av mjölk och min käre make tog den svart. Det blev varsin princessbakelse också för att fira det nya året (och för att locka min käre make på en promenad). Vinterdagen bjöd på minus 8 grader och lätt snöfall under promenaden. Vi fick med oss en kvällstidning med bilaga hem till en stunds läsa vid köksbordet.

Sedan städade jag två köksskåp och hittade några saker som skulle slängas och några som jag inte visste att vi hade och några saker som inte behövs men kan absolut inte slängas. Jag flyttade även om lite till en bättre kökslogistik.



Vår uteplats "Lysekil" i Herräng

RSS 2.0