727 Drömmen gav 700.000 kronor

Äntligen har en dröm blivit uppfylld - jag har fått stå på en scen och sjunga. Inte vilken scen som helst, utan i Berwaldhallen tillsammans med Carolin af Ugglas, Uno Svenningsson och c:a fyrahundra andra körsångare. En helt fantastisk känsla att kraftfullt få sjunga härliga låtar med fin publik som applåderade så vi var "tvugna" att ta ett extranummer. Alla intäkter (700.000 kr för tre konserter) under dagen går till Stadsmissionens ungdomsarbete.

Efter konserten fick jag blommor av några barnbarn. Ett stort antal släktingar bevistade det hela. Vi hade bestämt att ha en picknick efter konserten i gröngräset på Gärdet. Men vi fick ombestämma oss, det blev picknick på vån 30 i Kaknästornet istället.

Under förra veckan var jag på Utö med arbetskamrater på en kombinerad utbildnings- och trivselresa i två dagar. Vi bodde på ett trevligt vandrarhem och hade det trevligt i största allmänhet med toppenväder.

Idag har jag äntligen fått träffa min "mirakeldoktor" som med mina symtom och sina undersökningar som grund ställt en ny diganos. Höftbesvären beror troligen på något från ryggen, han pratade om S1 (!??) och gav mig två sprutor i ryggradstrakten - svårt att se exakt var. Det känns lite bättre med att det kommer från ryggen faktiskt och inte från själva höften. Det kommer inte att vara några problem med att fortsätta mina långpromenader vilket jag tycker är härligt, dom är viktiga för mig. Det hela ska följas upp om två veckor och att ett resultat borde visa sig inom en vecka.



Ledig vardag

Ja, ledig och ledig, men jag bestämmer ju själv vad som ska göras, själv och själv, ja, ja....

Men idag ska ja i alla fall måla innertak i lillstugan. Jag påbörjade arbetet i fredags så det blir en andra strykning. I lördags var jag på kalas i Knivsta, ett trevligt trädgårdskalas i det härligaste vädret och med de trevligaste männinskorna man kan tänka sig. Ett syskonbarn firade sin 30-årsdag med att bjuda på mat, dryck och tårta i sin faders trädgård. Här flaggar vi på landet för födelsedagsbarnet.



Innan kalaset åkte jag till möbeljätten där jag köpte en resårmadrass till järnsoffan som numera är klar och står på altan, kuddarna ska kläs så att allt går i blått och vitt. vi har både provsuttit och provlegat redan, så det känns som en hit.




Första metaredagen - Folknykterhetsdagen

Inget stämmer med mig. Jag har inte fiskat idag och kommer att ta ett glas vin till kvällen.

Vi åkte ut till landet på förmiddagen efter en vända på matvaruhuset. Min käre make har ägnat sig åt trädgårdsskötsel idag vilket jag är tacksam över, jag vill ha en fin trädgård utan att bli jordig om händerna.

Jag har i stället ägnat mig åt rostfördrivning av en järnsäng/soffa som kommer att njutas i under härliga sommardagar på altanen.



Järnsängen är ärvd av min kära dotter. Sängen har stått utomhus några säsonger och blivit gnagd av tidens tand, men det ska repareras nu i helgen. Järnstommen ska även få en ny resårmadrass och massor av kuddar a´la Simon och Thomas. Madrassen ska jag köpa på lördag i samband med en resa till Knivsta där ett kalas äger rum, det ser jag fram emot.

Med oss ut till landet följde två stycken dammusslor som ska hjälpa till att hålla vattnet fint under sommaren. De vi köpte förra året glömdes kvar i dammen och frös ihäl och blev till slemhögar. Djurskyddsföreningen bör inte få reda på vårt "misstag".


723, 724, 725, 726 Nu får det vara slut

Jag har just gjort slut med min sjukgymnast pga dåligt resultat. Jag har fått övningar för att bli bra eller bättre i min höft. Böj och sträck och vrid och stretch!! Nu ska jag ringa min cortison-doktor som tyvärr har väldigt kort telefontid, men jag får ligga på imorgonbitti.

Igår blev min käre make tatuerad som en försenad födelsedagspresent, det blev ett riktigt snyggt  ankare på underarmen och vad jag förstår så skrek han inte alls, han är en tuffing.



721, 722 Veckans gästbloggare

Valborg och majbrasa. Detta år envisades mina föräldrar att vi skulle fira Valborg i Herräng med mat, brasa, fiskdamm och övernattning. Det var ingenting som jag hade något emot, tvärtom – jag kommer ihåg förra året då vi gjorde detsamma, och det var en trevlig tillställning.

Vi har ju släktingar som bor i Herräng som tar hand om oss som tur är. Dom ser till så vi får fika, mat och dryck under vistelsen. När det kom till kritan så bangade mina föräldrar ur och ville åka hem och sova – hur kul är det på en skala. Mamma skyllde på att hon skulle jobba, ha – dom vågade väl inte sova borta.

Hur som helst kom vi fram på eftermiddagen då våra släktingar bjöd på fika. Det var ett härligt försommarväder så vi kunde sitta ute (i pensionärskuvösen) hela eftermiddagen och kvällen. Efter att vi ätit grillmat så drog vi iväg till idrottsplatsen där en stor kase var ihopdragen. Några tanter sjöng in våren, jag fick en påse godis från fiskdammen, en i sällskapet köpte en hel hög med lotter som delades ut till bl.a. mig – och jag vann en slant som jag gick och löste ut själv, de andra tyckte jag var modig –men vad gör man inte för en slant. Under tiden tändes brasan som blev till en gigantisk eld. Jag tror att det är alla brasor som tänds i landet som gör att det blir vår. Vi stannade en stund och tittade på folk och eld sedan gick vi hem. Asså jag cyklade faktiskt, dom andra gick. Föräldrarna och lillebror åkte hem på kvällskvisten men modiga jag sov kvar till nästa dag.



Härligt att få sova ut och inte bli väckt för tidigt. Släktingarna bjöd på frukost och en cykelpromenad. Sedan fick jag jobba – Fånga fiskarna som skulle ut till dammen och göra fint runt omkring dammområdet, men det var bara kul att få stötta släktingarna lite, dom kan ju inte göra allt själva. Efter lunch blev jag hemskjutsad till föräldrarna igen. Det här gör jag gärna om men Borta bra och hemma bäst.

Barnbarn nr 6

 


RSS 2.0