En man är ute och promenerar på en strand i Kalifornien

En man är ute och promenerar på en strand i Kalifornien och funderar över livet när han helt plötsligt utbrister:
- Herre, uppfyll en önskan åt mig!

Plötsligt fylls himlen av mörka moln över hans huvud och han hör Gud säga med mörk röst:
- Eftersom du har försökt att vara mig trogen på alla sätt, ska jag uppfylla en av dina önskningar.
Mannen säger:
- Herre, bygg mig en bro till Hawaii så jag kan åka dit när jag vill.

Gud svarade:
- Din önskan är mycket materialistisk. Tänk dig hur mycket tänkande och arbete det krävs för att den ska gå att bygga. Tänk bara på pelarna som ska gå ända till botten på oceanen! Tänk dig hur mycket betong och stål det skulle gå åt! Jag kan göra det, men det är väldigt svårt för mig att uppfylla dina önskningar om så världsliga ting. Ta dig lite mer tid och tänk ut en annan önskan. En önskan som du tycker skulle ära och glorifiera mig.

Mannen tänkte en lång stund och till slut sade han:
- Herre, jag har varit gift och skilt mig fyra gånger. Alla mina fruar har sagt att jag är okänslig och inte bryr mig om dem. Jag önskar att jag kunde förstå mig på kvinnor. Jag önskar att jag kunde förstå hur de känner inombords. Jag vill veta hur de tänker när de vägrar prata med mig, varför de gråter och vad de menar när de säger:
"ingenting".
Jag vill veta hur man gör en kvinna verkligt lycklig.

Efter ett par minuter sade Gud:
- Vill du ha två eller fyra filer på den där bron?


Fortkörning

Polisen: Ni körde för fort!
Kvinnan: Oh, jag förstår.
Polisen: Kan jag få se körkortet.
Kvinnan: Jag skulle gärna ge er det, men jag har inget.
Polisen: Har ni inget?
Kvinnan: Jag har förlorat det fyra gånger för att ha kört onykter.
Polisen: Kan jag istället få se registreringsbeviset.
Kvinnan: Tyvärr inte.
Polisen: Varför inte?
Kvinnan: Jag har stulit bilen.
Polisen: Stulit den?
Kvinnan: Jaa, och jag har dödat ägaren och styckat honom I bitar
Polisen: Vad har ni gjort?
Kvinnan: Delarna av honom ligger i plastpåsar i bagageutrymmet ifall
ni vill Kolla.
Polisen tittar på kvinnan, backar långsamt därifrån, och ringer efter förstärkning. Inom några minuter kommer ytterligare fem polisbilar och ett polisbefäl närmar sig med dragen pistol.
Polis 2: Kan ni gå ur bilen?
Kvinnan: Är det något problem?
Polis 2: Min kollega har sagt att ni har stulit den här bilen, och mördat ägaren.
Kvinnan: Mördat ägaren?
Polis 2: Ja, kan ni vara snäll och öppna bagageluckan?
Kvinnan öppnar luckan, men där finns inget.
Polis 2: Är det här er bil?
Kvinnan: Naturligtvis, här är registreringsbeviset.
Polisen är alldeles tyst.
Polis 2: Min kollega säger också att ni inte har något körkort.
Kvinnan gräver i handväskan, tar upp sin plånbok, och räcker sedan över körkortet.
Polis 2: Jag måste medge att jag är konfunderad. Min kollega har berättat att ni inte har något körkort, inget registreringsbevis, att ni har stulit bilen och mördat ägaren!

Kvinnan: Jaha och snart påstår han väl att jag körde för fort också???

922 Nu har vi firat vår 30-åriga bröllopsdag

Vi åkte med Viking Lines båt Amorella som avgick från Stockholm på lördagskvällen, vi fick en hyfsad hytt, där vi installerade oss innan vi gick till cafeterian och tog en kvällsmacka. Vi handlade en del och kollade utbudet i taxfreebutiken. Dagen till ära kunde man få både manikyr och bada fötterna bland fiskar (det ha man ju provat tidigare ). Vi avslutade dagen med varsin drink i en bar innan det var dags att krypa till kojs.

Vi blev väckta tidigt för att hinna packa och äta frukost innan vi anlände Åbo. Den stora frukostbuffén blev vårt val och vi åt så vi skulle klara oss fram till lunchen. När båten landade i Åbo körde vi mot Nådendal som låg c:a 20 min därifrån. Klockan var inte så mycket så vi tog en liten runda i Nådendal innan vi åkte fram till hotellet. Som vi förstod fanns inte något rum ännu, vi skulle få ett klockan 14.00 men vi kunde höra oss för någon timme tidigare. Vårt bagage ställde vi in i ett särskilt bagagerum efter att vi tagit ur vår badutrustning.




Spaavdelningen fick vi dock gå till när vi ville, vilket vi gjorde – genast alltså. Badlakan och badrock i vit tjock frotté fick vi med oss när vi gick till våra respektive omklädningsrum. När vi duschar och bytt om till badkläder möttes vi igen i poolområdet. Där fanns ett antal olika pooler. En stor pool med 27 gradigt vatten och med en bubbelpool i ena änden, en annan pool i samma temperatur där man kunde simma ut genom ett valv och bada utomhus, en barnpool och två stora bubbelpooler med 37 graders värme samt olika sorters bastu vilka vi inte provade. Min käre maka fick nöja sig med de svalaste poolerna på grund av sin tidigare hudsjukdom som gav besvär av rodnad och klåda, men han var nöjd ändå. Själv låg jag mest i de varmaste bubbelpoolerna som jag tyckte var otroligt härliga.



När vi badat oss nöjda gick vi upp till ett café där vi åt en enkel lunch. Då var klockan 13 så vi kollade om det gick att få sitt rum – och det fick vi. Med bagaget gick vi till ett stort fartyg som var anslutet till hotellet (vi behövde inte gå ut) och där hade vi vårt rum som var ganska stort med dubbelsäng, soffa, soffbord, fåtöljer, TV, barskåp – ja allt man kan önska sig för några dagars vistelse utomlands.



Vi installerade oss och slappade lite framför TVn som hade många kanaler men endast två som vi förstod språket på, det var svenska kanalerna TV4 och SVT1. Jag beställde bord på en restaurang på hotellet till kvällens festmåltid. Uppklädda och hungriga gick vi till restaurangen där en god buffé serverades.

Nästa dag efter frukost gick vi till spa-avdelningen igen. Efter diverse bad hade vi vår första bokade behandling som var ett aromabad. I ett rum med dämpad belysning, tända ljus och lugnande musik stod ett kar fyllt med varmt vatten, örter och skum. I femton minuter fick vi ligga och njuta i karet som även hade massagestrålar och belysning i olika färger. En härlig upplevelse, något som man skulle kunna ha hemma om det fanns plats.



Min käre make tog en promenad ner till hamnen och den gamla staden medan jag tog min andra behandling som var arommassage i 45 minuter. Jag blev som helt ny efter den behandlingen som avslutades med en kopp ingefärate.

På eftermiddagen tog vi bilen till Åbo och gick en promenad i centrum. När vi kom hem till hotellet åt vi pizza i en annan restaurang på hotellet (det fanns några att välja på). Vi pack så gott det gick innan vi kröp till kojs (ja vi kröp ju faktiskt inte men man säger ju så).

En tidig uppgång för att hinna checka ut, pack in i bilen och äta frukost för att sedan ila till Åbo och hemfärden med samma båt. När vi kommit ombord tog vi oss en liten förmiddagslur innan vi gick loss på båtens alla faciliteter. Ja vi var mest i cafeterian där de hade trådlöst internet så då var ju dagen räddad. Min käre make hade en sida uppe på datorn där han kunde se alla båtar på sjön, så han visste precis vilka båtar vi mötte eller såg på håll. Vi roade oss med att shoppa i taxfreebutiken och kolla när finnarna sjön karaoke. Efter elva timmar var vi i Stockholm och styrde kosan mot hemmet väldigt nöjda med minisemestern. Jag fick ju en bröllopspresent av min käre make också, det var en upplevelsepresent där jag kan välja någon sorts provning – vin, öl, whisky, choklad eller en massa andra provningar. Den ska jag utnyttja någon gång i vinter tror jag, jag får ta med en vän och det är nog själskrivet vem det blir ; )

Nu ser vi fram emot nästa 30 år <3

 

Några av våra inköp

 

 

 


23 oktober 1981


919, 920, 921 Långhelg igen

Vi började med denna långhelg med att åka ut till landet för att sätta på värme och vatten till tre glada tjejer som ska ha några trevliga dagar i enskildhet.

Det var ganska kallt och tog en stund innan det blev lagom varmt inomhus (utetemperaturen kunde vi inte påverka). Min käre make förberedde husvagnen för en sista tur denna säsong.

Efter att ha förvissat oss om att tjejgänget inte skulle sakna något så packade vi in våra för helgen nödvändiga tillhörigheter så som mat och kläder i husvagnen, på lördagsförmiddagen.

Husvagnen kopplades efer bilen och vi åkte iväg. Första stoppet på resan var Coop i Stenhagen där vi köpte ännu mera mat som vi behövde för helgen, vi tog även en lätt lunch på Mc Donalds innan vi fortsatte mot Västerås.

Vi letade oss fram till Västerås Mälarcamping http://www.nordiccamping.se/docs/mainobject.asp?fac=16 där vi checkade in både oss och min kära syster och svåger (som skulle anlända senare). Vilket dom till slut gjorde.

Campingen var mycket fräsch och fin. Vi turades om att bjuda varandra på mat och kaffe under dagarna. Lördagen tillbringade vi i centrala Västerås med några besök i diverse affärer. Vi fick med oss tyg  http://www.furulundsmodetyger.se/ , jacka till min käre make och en vas därifrån. Harrykassan bjöd på lunch på en trevlig restaurang. Vi tog en promenad på campingen innan mörkret föll.

Söndag förmiddag återvände vi till hemtrakten. Vi lämnade vår husvagn hos min kära syster och svåger som vänligt nog lät oss ställa vagnen på deras gård till på torsdag när den ska till verkstad. Vi hade ett härligt väder under vår minisemester.

Vi fortsatte sedan till landet där vi tog in trädgårdsmöblerna och ömtåliga blommor innan vi åkte till stan igen.

Måndagen bjöd på en liten shoppingrunda i stan, först Röda Korsets loppmarknad där jag hittade en liten fyrkantig glasvas som ska användas till ljuslykta. Därefter Jysk och sedan till Gränby Centrum där jag strosade omkring någon timme.

Måndagens aktiviteter avslutades med en härlig fotvård http://www.halsoterapeuten.se/sida11.html. Jag måste ju ha fina fötter till helgen när vi ska på Spa i Nådendal.

Lista på skällsord från 1600-talet

- Ballskräppa......testikelpung, en feg person
- Klingfitta......en kvinna som säljer bröd av illa siktat mjöl
- Skalk......bedragare
- Hund......elak människa
- Rumpoxe......dum person
- Slamsäcker......lättfärdig kvinna
- Mashund......snåljåp
- Gillbertil......övermodig person eller kåt man
- Prackare......skojare, klåpare
- Räv......opålitlig person
- Snorslev......otuktig kvinna
- Pennal......förstaårsstudent
- Kofot......förstaterminsstudent

Den som förolämpade någon på 1600-talet hamnade ofta i domstol


918 Snickarboa

Två små snälla och glada barn förgyllde vår tillvaro några dagar på landet, de anlände fredag eftermiddag med en övernattning och skjutsades tillbaka på lördagen. Vi gick en sedvanlig promenad genom skogen till skolans lekpark där det finns ett antal ”kuliga” grejor att göra, bl.a. åka linbana, klättra i klätterställning, gunga på olika redskap. Någon provade det mesta medan en annan nöjde sig med att gunga och gå omkring lite. Vi käkade lunch, middag och en massa godis, kollade TV och sov skönt på natten.

När vi lämnat barnen hos sina föräldrar åkte vi tillbaka till landet för att tillbringa eftermiddagen i snickarboden där vi tillverkade en fiffig telefonhylla.

Nedan visas steg för steg hur den tillverkades


Först letade vi reda på en fin och rak ek.....


..som vi sågade till en lagom lång bräda


En detaljerad ritning med alla mått är ett måste


Här sågas bitarna till hyllan i rätta längder


Alla kanter slipas


Var har jag lagt pennan?


Baksidans uttag för elkablar märks ut


Ett tips av Martin Timell hur man gör snygga "delhål"


Alla skruvställen förborrades och det gjordes försänkningar till skruvarna


Här börjar det likna nåt, upphängningsanordningen på hyllans baksida
är på plats och delarna är limmade och skruvade


Den nedersta hyllar har en framsida som döljer eldosan


Nu är alla skruvar på plats och försänkta


Dags att göra pluggar


Här är pluggarna på plats med lite lim i botten


Nu är hyllan nästan klar, limmet ska torka över natten


Nu ska utsticket bort, hyllan slipas igen och oljas.


Taa daa.  Klar och på plats


RSS 2.0