767 - 774 Härlig höst på landet och återvinning

Nu har de mörka och mysiga kvällarna kommit, när även vi som är kvällströtta kan njuta av tända ljus i lyktor och stakar, vilket jag ska göra till kvällen. Vi ska festa på tacos och ha en mysig TV-kväll med massor av tända ljus.

I somras gjord min kära dotter en rensning i något av sina skåp där hon hittade några ratade gardinbitar som hon skänkte sin ömma moder. Se nedan vad det bl.a. räckte till. Dessutom hittade jag en kasse med mattrasor i vårt uthus. Ett nystan av trasorna gjorde jag ett grytunderlägg av. Jag känner mig lite "pysslig" för närvarande.

Mina två bröder har fyllt år sedan sist. Den yngste bjöd på öppet hus på sin fina altan, med goda pajer och härligt sällskap. Den äldre fick "bara" ett grattistelefonsamtal men det blir mer nästa helg!!

Vi har fått tillökning!
Minst sex yngel i dammen, och vi som hade tänkt avveckla dammfiskarna, men det går ju inte nu när vi nästan har blivit föräldrar igen på gamla dar. Nu måste vi ta hand om de små liven. Vi funderar på om vi ska ta hem dom till stan över vintern och förvara dom i ett akvarium. Det knasiga är att vi inte vet vem som är förälder förutom Viktoria Eriksson som är starkt misstänkt att vara far eller mor? Några av ynglen liknar henne/honom.


764, 765, 766 Nej nu får jag skärpa till mig.

Den sista tiden har jag varit ganska lat och inte skrivit så mycket här på bloggen, jag har väl förmodligen inte kommit igång ännu efter semestern. Men nu är jag på gång.

Tillvaron-
Jag är och har varit särbo till och från sedan semstern, min käre make trivs bra på landet och jag måste jobba för brödfödan så då får vi ha det så här.  Jag åker ut till landet så fort min arbetsvecka är över och min käre make åker med hem till stan till min första arbetsdag, stannar över natten men tar sedan första bästa buss tillbaka till landet.  ...och jag förstår honom, min tid kommer också.

Städning-
När jag inte jobbar och inte är på landet så håller jag på att fixar lite hemma i stan, bl.a. tvättar jag fönster och städar några skåp. Nästa vecka har jag för avsikt att städa arbetsrummet och organisera alla papper på ett bättre sätt, (det är i alla fall min ambition).

Krämpor-
Jag har fortsatta problem med min onda höft och har besökt en kiropraktor tre gånger men han gav upp efter den tredje gången då han tyckte att det borde ha uppstått någon form av förändring efter hans hårda nypor, antingen till det bätre eller sämre, vilket det inte hade gjort. Han hänvisade mig till husläkaren igen där jag skulle be om en ny röntgen, vilket jag gjorde igår och döm om min förvåning, hon har remiterat mig till Enköpings sjukhus där en magnetröntgen ska genomföras. Jag håller tummarna att dom hittar något som går att åtgärda så att jag kan ta mina långa promenader igen.

Valet-
Imorgon ska jag gå och rösta eftersom vi är på landet på söndag. Ska bara göra testet på Sveriges Radios valkompass http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3615&artikel=3914381&grupp=9635 först så får vi se vad det kan bli.

Framtiden-
torsdag kväll ska jag gå på teater och se Fyra lyckliga män, på fredag ska bilen in på service och på lördag ska jag gratta en av mina favvobrorsor, som har öppet hus hemma hos sig, med en fin present (som kommer från mig, min kära syster och våra kära män).




RSS 2.0