Får man sopa snön av andras bilar??

Det är inte bra tider för platespottare med alla dessa översnöade nummerplåtar, jag får väl ligga lågt till våren.

Idag firar vi första advent och vi har adventstylat vår lilla lägenhet med några julgardiner och adventsljus i fönstren så att den rätta julkänslan ska infinna sig. Till kvällen blir det glögg och pepparkaka till min kära make, själv tar jag en kopp örtte.




Nu är jag inne på min sjunde fastedag och det känns bara prima förutom att jag gärna skulle vilja tugga på något. I motsats till vad många tror så är jag inte ett dugg hungrig, men magen är väl full med grönsaksjuicer, fruktdrycker och örtteer vilket är min "kost" dessa dagar.

Om någon undrar så mår Wanda bra och har funnit sig tillrätta med sitt nya liv.

Vi har drygt -10 och en hel del snö idag. jag har varit inne hela dagen men min kära make har varit ute på några ärenden till frun.


Som förgjort

Inte ett bilnummer så långt ögat kan se (jag är ju ganska närsynt och har dåligt mörkerseende). Jag ger inte upp - imorgon kommer nog den rätta bilen när jag går till jobbet.

Vi har nu blivit klara med gaderoben i sovrummet och resultatet blev mycket bra. Det blev dubbelt så god plats för hängade kläder vilket inte inkräktat på övrigt utrymme (magiskt). Vi fick även in TVn bakom skjutdörrarna, som ger ett lugnt intryck när man bara vill vila. De gamla byråerna åkte ut, men in igen igår när i stället våra gamla bokhyllor åkte ut, rena karusellen - men det här blev så bra. Det är ju förvaring som behövs. De mesta av böckerna åker ut eller ner i källaren.

Vi har skickat ut inbjudan till lilljulen i veckan och hoppas att många kommer till Staffangården i Knivsta och firar in julen tillsammans med oss.

Idag har jag börjat en fastekur och planerar att den ska pågå förhoppningsvis minst 10 dagar. Jag har vissa problem med värk som jag hoppas ska avta när kuren är över. Jag vet av erfarenhet att huvudvärk kommer snart och att jag kommer att frysa mycket, men det är bara att ta det lugnt och klä på sig lite extra, och om några dagar kommer det att kännas som att gå på moln (hoppas jag).

Jag har även varit och vaccinerat mig mot säsongsinfluensa och lunginflammation i dag efter jobbet, så nu är man rustad inför vinters många faror.

Just nu så snöar det ute och är -1 och jag ska krypa ner i TV-soffan för några timmars tittande. Halv åtta hos mig, Böda camping, Våra vänners liv och så Pensionäsjävlar.


788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795 Säsongens första snöovader

Ja, nu är det vinter igen då -med kraftig vind, elavbrott och avåkningar. I vår familj är vi lite oense om vinterns vara eller inte vara. En del av oss älskar snön och en del (min käre make) vill helst att vintern ska vara grön. -Men när jag tänker efter så kanske han vill att det ska komma mycket snö i år när han erbjuder sina tjänster som bl.a. snöskottare till privatpersoner i trakterna. Imorgon ska han iväg på sin första snöröjning.

I söndags var min kära syster och jag på syfestivalen i Älvsjö där vi inspirerades av många montrar med tyger, garner, pärlor och massor av idéer. Vi får se vad som kommer att verkställas. Däremot blev det inte så mycket inköp denna gång, ibland är man så jä---a förnuftigt tråkig och tycker inte att man behöver mera tyg på hyllorna. Joodå någon tygbit blev det allt i alla fall.

I lördags påbörjade vi vår garderobsuppdatering i sovrummet, där vi har för avsikt att göra en garderobsvägg med skjutdörrar. Dörrarna är redan inköpta och levererade, de står i matrummet och väntar på montering. De gamla garderoberna är urplockade och med många travar kläder och det som kallas linne i fåtöljer och stolar vardagsrummet. Vi har även inköpt trådbackar, ställningar till dessa och nya klädstänger. Delar av den gamla garderobsinredningen blir kvar av flera själ, dels är de nästan omöjliga att få loss från sin plats där de förmodligen har rotat fast sig under årens lopp, dels passar några mellanväggar och hyllor riktigt bra där de sitter - så varför slösa pengar på nytt.



Delar av den nakna garderobsväggen som blir kvar bakom de fina skjutdörrarna före modifiering. Vi har så högt till taket att det ryms två klädstänger på höjden, långkläder får hänga i klädkammaren. Vi kommer också att ha plats för en TV bakom skjutdörrarna och fina skohyllor. I helgen som kommer ska vi nog få till det.

 


RSS 2.0