864 - 870 Ring ut det gamla och ring in det ”nya” typ iPhone

Nu har jag sagt upp det fasta telefonabonnemanget på landet och monterat ner kablar och utomhusförstärkaren.  Så befriande det känns att veta att dom som ringer hit måste ringa på våra mobiler som vi ju bär med oss nästan överallt (man vill ju vara nåbar).

Om någon timme kommer några barnbarn som ska var hos oss delvis tillsammans med sin mamma fram till söndag, det ser vi fram emot och har fyllt kylskåpet med sånt som vi tror att dom gillar. Jag tror inte att vi kommer att ha några problem med att roa oss de närmaste dagarna. Tyvärr verkar inte vädret bli så varm och härligt som man kan förvänta sig så här års, men det får duga som det blir.

Min käre make håller på att lägga sista handen på den sedan ett och ett halvt år sedan installerade luftvärmepumpen. Den är en välsignelse (både maken och värmen) och värmer snabbt upp stugan när vi anlänt. Trots det har jag eldat i öppna spisen idag, kanske mest för att bränna upp en massa papper som jag inte vill slänga någon annanstans. Jag hade samlat ihop en halv kasse med utrensade dokument från hemmakontoret.



Vi har med viss bävan ställt ut våra vinterförvarade pelargoner på altanen för att de ska acklimatisera sig för senare utplantering. Se hur fint vår rododendron blommar.

Jag har även investerat i en ny mixerstav. Jag hade att välja på att köpa en ny mixerstav eller hörselskydd till den gamla som låter så högt så ”grannarna bankar i väggen”. Vi besökte NetonNet igår där dom sålde pepsiburkar för 1 kr st, så vi köpte två flak som nu står i matkällaren och väntar på någon törstig. Och precis som elektronikföretaget förutspådde som köper alla minst ett flak samt något mer som lockar och det gjorde det ju…


851 - 863 En omtumlande vecka med cirkus på slutet

Vår planerade resa till Kreta med kära syster och svåger har vi blivit tvungna att ställa in pga att min käre make råkat ut för ett gäng bakterier som angripit honom över hela kroppen och orsakat eksemliknande, savande och svullen hud med klåda. Efter ett läkarbesök på hudkliniken blev han ordinerad tre kali-bad, penicillinkur och cortisonsalva och att helst stanna kvar i landet. Resultatet visade sig nästan genast och svullnaden gick ner och det  slutade sava. Nu medicinerar och smörjer vi huden några gånger om dagen. 


Armen före behandling

Så klart vi hade sett fram emot resan men det var inte svårt att besluta om avbeställning, som för övrigt fungerade bra och pengarna återbetalades så gott som omgående. Vi kommer troligen att åka i höst i stället.

I lördags var det final på körterminen med stor konsert på Cirkus i Stockholm med gästartist Martin Stenmark och Tina Lejonberg. Carolin af Ugglas ledde föreställningen med glans och humor som vanligt. Alla intäkter gick till Stadsmissionen i Stockholm barn och ungdomssatsningar. Konserten flöt på bra och vi var som vanligt bra…


Innan publiken anlänt

Min käre make skjutsade och coachade under dagen och ett av mina kära barn deltog också som publik (tillsammans med 1300 andra). Tyvärr hade hon oturen att få punktering på ett framhjul under sitt letande efter parkeringsplats på Djurgården, men redig som hon är ringde hon parkeringsfirman och aviserade sin belägenhet och de var så förstående. Efter konserten hjälptes mina närstående att skifta hjul. Vi avslutade vår samvaro med varsin glass och skildes i storstadens trafikkaos med köer ut ur stan på säkert närmare en tim.



Den förbannade domkraften ska på plats först... 

På kvällen bjöd min kära syster och svåger på grillmiddag och avslut på ”Kretaresan” samt vaga planer på den nya resan till hösten.

Ett av mina kära barnbarn ska ta studenten om några veckor och behövde hjälp att korta av sin studentklänning, vilket vi gjorde igår eftermiddag. Hon blir så fin. Efter examen reser hon till Kanada för en längre vistelse där. Det kommer att kännas konstigt att ha en del av avkomman så långt bort.

Nu blommar hägg, syren och kastanjen utanför vårt fönster. Härliga tider 


RSS 2.0