805, 806, 807, 808, 809 Söndag eftermiddag

Efter en seg morgon/förmiddag tog vi bilen och åkte till Fjällnora för att idka friluftsliv några timmar. Solen strålade från en klarblå himmel och temperaturen var behaglig. Vi promenerade en slinga runt på isen / satt på ett sittunderlag och tittade på folklivet. Det åktes skridskor, skidor, pulkor och barnvagnar, det fikades och grillades typ korv. En härlig dag i solen.



Igår kväll hade vi gäster som firade min käre makes födelsedag tidigare i veckan. Han förärades en fågelholk innehållande en vindunk! Även ett restaurangbesök senare i vår på Kreta lovades han.



Vi bjöd på en trerätters middag med diverse drycker. Kvällen var genomtrevlig och vi somnade lyckliga och med ett kök fullt med disk som vi tog tag i på eftermiddagen efter vårt friluftsliv, så nu är ordningen återställd



Förrätt - Liten paj med brieost, soltorkade tomater och parmesan, till det mozzarella och cocktailtomater på en ruccolabädd.



Huvudrätt - smördegsinbakad fläskfilé med en fyllning av lök, spenat, skinka och champinjoner, till det pestopotatis och ruccolasallad.



Dessert - Leilas kladdkaka med pinjenötter, vaniljglass och pysalis.

Ja just ja, nu har vi fått ordning på bredbandet igen så nu går det bra att ladda uppbilder igen. Felet var en felaktig router som vi har bytt ut nu. (Felet låg inte hos leverantören som jag har skällt på ett antal gånger).


803, 804 Snö. snö, kyla och nu slask

Massor av snö har kommit och kallt har det varit. Men igår slog vädret om och det blev "varm"grader (tyvärr kan man tycka) med slask och takdropp som följd. Jag vaknade med ett ryck inatt av en smäll som jag trodde kom från grannens balkong som rasat ner, men det var stora isblock som ramlat ner från taket och landade utanför vår port, som tur var kom ingen till skada. Jag hade broddar på skorna när jag gick till jobbet imorse för att inte fara omkull på de isiga trotoarerna. Nu ser det inte landskapet lika vitt och fint ut längre.

I helgen som var har vi haft besök av vår gulliga hundflicka. Det är verkligen härligt att ha en så vänlig och glad besökare hos oss och som finner sånt nöje i att springa och hoppa i snön och som man bara blir glad av att se.

I söndags tog vi emot första priset i körtävlingen som vi deltog i före jul, det blev 20.000 kr som vi genast lämnade över till de hemlösa i Uppsala. Vi sjöng några låtar för publiken också. Det är så härligt att vara med i kören och jag ser verkligen fram emot körövningarna igen som börjar snart.

Nytt jobb - ja.
Nytt och nytt, det är mera nygammalt. Efter en stor omorganisation på vårt företag så upphörde många tjänster, däribland min. Jag blev erbjuden en tjänst som påminner om den som jag hade för c:a 10 år sedan, vilket innebär att mestadels syssla med ekonomi, men denna gång inte bara i mitt län utan för hela landet tillsammans med fyra andra glada "ekonomitanter". Det känns bra och jag ser fram emot det nya under mina sista år på företaget innan pension.

Fortfarande funkar mitt bredband inget vidare "felsökning pågår". Nu får dom lägga på ett kol annars byter jag leverantör!

Gott Nytt År 2011

Nu har vi firat in det nya året med god mat och kära släktingar.

Nyårsafton firade vi hos min käre bror och hans lika kära fru med en härlig fiskmiddag, goda drycker och en ”stubbe” till dessert.  Vi skålade in det nya året i champagne och pussar.

Under tiden snöade det ymnigt och därför blev vår hemfärd från Knivsta inte den smidigaste. Vi plumsade i den c:a 20 cm djupa snön ner till centrum och busshållplatsen i god tid för att inte missa bussen, däremot missade bussen oss, den var troligen inställd pga snön. Ingen fara på taket, vi tog plan B vilket i detta fall betydde tåg som avgick c:a 20 minuter senare inkl 5 min försening. Det var många nyårsfirare som klev på tåget i Knivsta som snabbt tog oss till Uppsala. Väl i Uppsala diskuterade vi hur vi skulle ta oss till bostaden. Någon tyckte att vi skulle ta en härlig promenad men blev nerröstad av den andra som menade att det var jobbigt att plumsa hem på den oplogade gångbanan, vilket säkert var en bra synpunkt. Vi tog oss till Stora Torget där bussen skulle avgå c:a 15 min senare. Det var mycket folk i rörelse på stan och vi räknade till fem polisbilar på torget samtidigt.

På displayen för buss nr 7 stod att den skulle avgå 26 min senare vilket inte stämde med turlistan, så vi antog att någon försening förelåg. Tiden på displayen ändrades ett antal gånger så när den äntligen kom hade det gått minst 40 min. Troligen någon buss inställd även här? Vi fördrev väntan med att iaktta den övriga befolkningen på torget vilket var roande. Stackars alla ungdomar så tunt klädda de var i den djupa snön och slasket som blir på det uppvärmda torget, många beklagade sig över kalla fötter. Vi däremot var väl rustade med termobyxor, kängor, varma jackor och mössor. Skönt att slippa klä sig tunt.

Första dagen på det nya året tillbringade vi en stor del sovandes varvat med lika stor del TV-tittanden. En mycket slö dag med våra mått mätt – men då kan det ju bara bli bättre (aktivare alltså).

Fortfarande problem med bredbandet - så inga bilder denna gång.


RSS 2.0