781, 782, 783, 784, 785, 786, 787 Sykurs igen

Nu har mitt barnbarn kommit hem från sjukhuset och vi ska besöka honom i kväll och kramas lite.

I helgen som var hade vi, min kära syster och jag (plus 5 st deltagare till och så Lisa förståss) kurs igen i Källby. Vi hade det så trevligt med de nya kurskamraterna. Det blev mycket både vad gäller produktion och inspiration. Vi bodde på vandrarhemmet Kollängen där vi var själva och fick varsit rum och till och med varsit badrum - lyxigt värre. Det är så härligt att resa med min kära syster, vi pratar om allt möjligt och smider olika planer på kläder vi vill sy, styling i våra hem mm.mm. till våra kära mäns förskräckelse, det brukar inte alltför sällan påverka deras fritid!

Väglaget var inte det bästa denna dag, det var fläckvis halka med många avåkningar under morgontimmarna. I Örebro gjorde vi sedvanligt stopp för tyginköp och lunch.

Det var perfekt syväder hela helgen med blåst och småregn. Vi sydde i stort sett hela tiden från fredag eftermiddag till söndag kväll med avbrott för mat, fika och sömn. Jag fick till två stycken snygga och välsittande BHar samt inköp av en hel del tyg och sybehör.

Vår syfröken är uppsagd från butiken/kurslokalen från jul vilket är problematiskt för den fortsatta verksamheten, men vi håller alla våra tummar att det löser sig och att vi kan fortsätta med våra kurshelger som är givande både produktivt och mentalt.

 

779, 780 Skyddsängeln fanns på plats

Ett av mina älskade barnbarn råkade ut för en otäck olycka natten mellan fredag och lördag. Efter ett misslyckat försökt att åka ledstång föll han handlöst ner c:a 10 meter och förmodligen tack vare skyddsängeln klarade han livhanken och bröt ”endast” ett ben.  Vi alla i hans omgivning är evigt tacksamma att det slutade förhållandevis väl. För närvarande väntar han på operation och vi andra väntar bara på att han ska få komma hem så vi får krama om honom ordentligt.

Jag är en lycklig farmor.


775, 776, 777, 778 Hemma på min gata i stan

Hemma på min gata i stan hittade jag en massa bilnummer.

I lördags var det dags för lite höststök, vi tog upp båten och plockade ur husvagnen för säsongen.



Här står båten nyss updragen ur havet och väntar på rengöring av vår båtskötare.

Husvagnen plockades ur och tömdes på div. vätskor, sängkläder och lite annat som vi tycker kan vara bra att ha.

Sängkläderna packades i en vacumpåse, dels för att ta mindre plats och dels för att inte ta åt sig av vinterhusvagnslukten.  En fantastisk uppfinning som är en stor kraftig plastpåse med zip-lås i ena kortsidan och en ventil mitt på där man med dammsugarens hjälp suger ur luften, smart. (Har även sådana i källaren i stan med täcken och kuddar = tar nästan ingen plats.)

 
Före                                                  Efter

Just nu är min käre make ute i ett villaområde i närheten där han lägger lappar i brevlådorna med information om vad han kan hjälpa dom med vad gäller trädgårdsskötsel, småreparationer och liknande. Vi får hoppas att många ringer så han får lite jobb i höst och vinter. Funderar faktisk att ringa själv för att...... 

--- Kassarekord

Nej - inga nya bilnummer trots en resa ner till Ullared och tillbaka över 100 mil i mestadels dagsljus. Men det är bara att ta nya tag och kolla av alla parkeringar i närområdet om kvällarna.

Vi lastade husvagnen och startade vår färd mot Ullared redan på torsdagskvällen för att komma en bit på vägen. I Gränna vid Brahehus stannade vi för natten och fortsatte efter frukost på fredagen. Vid lunchdags kom vi fram till Fegenkiosken där vi tänkt stanna med husvagnen under shoppingdagarna. För att vara så effektiva som möjligt ställde vi av husvagnen och åkte vidare mot GeKås där vi gick runt ett par timmar och plockade ner en del saker i vår kundvagn.

Till kvällen kom min äldste bror med fru och husvagn till Fegen där dom parkerade och bjöd oss på färska räkor och rostat bröd. Syster och svåger kom med sin husbil när vi somnat efter en trevlig kväll.

Efter en stadig frukost lördag morgon styrde vi kosan mot Ullared igen för att fylla ytterligare en kundvagn. Vi blev varse att vi inte var själva där när vi såg kön till ingången som var kilometerlång. Det tog ungefär en tim innan vi färväntasfullt tågade in mot varuutbudet.



Kön slingrade sig fram från parkeringen genom en park och slutligen fram mot ingången.



Här börjar man skönja slutet (eller början) av kön

Vi började med att ta rulltrappan ner där vi betade av alla montrar och hyllor förutom hästavdelningen, sedan en trappa upp där vi stångades med c:a 5000 andra köpsugna. Sämningen i gångarna mellan hyllorna var mycket god. På den nya cafeterian träffades vi alla i sällskapet för en välbehövlig fika och sittpaus när vi jämförde våra fynd.

Erfter c:a 6 tim var kundvagnen full, min syster och jag trötta och lyckliga över våra bakplåtspapper, skohorn och alla andra fynd. Vi åkte till Fegen där syster bjöd på en härlig köttgryta. Vi var inte svårsövda den kvällen.



Ett urval av vad som inhandlades under dagarna i Ullared.

Under lördagen sålde GeKås varor för 24,6 miljoner kronor, vilket var deras nya kassarekord.



Vi tog även en runda på söndagen för att komplettera och köpa sånt som vi glömt. Efter en välförtjänst lunch åkte vi vidare hemåt och hamnade vid slussen i Mem där vi vilade ut ordentligt för att under måndagen shoppa loss i en tygaffär i Söderköping. När så pluskan var tom och kontot tömt fortsatte vi till Roslagen för att ställa av husvagnen för säsongen.


RSS 2.0