Första advent

                                        
                                    


Så har vi då tänt det första adventljuset och bytt batteri i brandvarnaren. Vi tog en tur "upp på stan" och kollade julskyltning och julmarknad. Härligt adventväder med dimma/dis (sarkastiskt), men det kan vi inte göra något åt. Mycket folk på plats, vi gick till Stora Torget där Andreas Lundstedt med sin kör från Körslaget uppträdde, sedan bl.a.  gågatan, Fyris torg, S:t Erikstorg och Saluhallen där en hel del julförsäljning pågick, man fick även klappa getter och kaniner, rida på jättestora hästar och få en ansiktsmålning av Maja Gräddnos. Vi tog även en liten runda inne på Upplandsmuséet. Något som vi däremot inte kollade så var det Caroline af Ugglas som med kör sjöng på Slottsbacken innan det gigantiska fyrverkeriet. Vi valde bort det pga dimman som säkert sabbade fyrverkeriet.

                                        
Igår hade min favvosyrra och jag sydag i hennes magnifika syrum, vi producerade en hel del både plagg och en hel del nya idéer i huvudet som ska förverkligas (absolut). Grabbarna - våra kära män och min systerson jobbade på systersonens hus under tiden. Vi alla åt lunch tillsammans.

På väg hem från sydagen slank jag in på närakuten och fick lite penicilin mot en blåskatarr. Rosor till Närakuten, någon smidigare sjukvårdsinrättning är det ingen idé att leta efter. På trekvart hade jag tagit prov, träffat läkare och hämtat medicin på apoteket.


Oumbärligt

                                                        
Iphone 3GS 32 GB ,vit. Absolut oumbärlig. Ja men visst är den, jag har just beställt en sådan som jag hoppas få innan jul - så jag har något att leka med i mellandagarna när jag är långledig.
Det finns inget mer att tillägga idag. ;-)

682 Julmarknad


682 hemma på gården


Nu börjas det - med julmarknader runt om i bygden. Min käre make och jag tog bilen till Ulva Kvarn för att besöka deras julmarknad och insupa lite atmosfär. Vi fick parkera bilen på en väldigt lerig åker i närheten, så nu måste bilen saneras. Där var en hel del tappra  försäljare som sålde korv, tomtar av olika slag, dörrkransar, raggsockor och en hel del annat. Tyvärr kändes det inte som en julmarknad och den förväntade stämning infann sig inte. Vädret kan man inte göra något åt men jag saknade engagemang från arrangören med bl.a. julmusik,  något "jippo" levande tomtar, några juleldar etc. Vi får göra ett nytt försök någon annan helg.

Jag har ritat av ett mönster till en innejacka som jag ska sy i ett rött ulltyg som jag köpte förra helgen. jag ska klippa till tyget och sy den nästa lördag när min kära syster och jag ska sydag hos henne.

90 år

Inte jag, men min faster skulle ha fyllt 90 år idag, min kära syster och jag grattade med en bukett rosor och ett ljus på graven.



Igår var en orolig dag, jag hade haft ont i bröstet hela natten och när jag kom till jobbet ringde jag sjukvårdsupplysningen som tyckte att jag skulle ta mig till akuten. Min käre make kom och skjutsade mig till Akademiska sjukhusets akutmottagning där de genast tog in mig och kollade mig med EKG och en hel del andra prover och till min lycka hittades inget fel på hjärtat, men däremot kunde det vara någon sorts infektion i magen som gav dessa symptom. Jag fick åka hem med medicinering och ett brev till min husläkare som får i uppdrag att utreda det hela. Det känns skönt att dom tar tag i problemet och inte bara släpper det. Jag kände mig bättre på kvällen och idag känns det riktigt bra.

Min käre make och jag håller på att förbereda en middag ikväll för några av mina syskon, som bor närmast, med respektive. Jag ser verkligen fram emot kvällen. Nu ska jag gå och förbereda potatisbakelser till varmrätten.

Har jag sagt att jag är helt bra i höften - helt underbart, jag har inte haft några känningar efter sprutan, jag kan gå i trappor obehindrat och resa mig från sittande ställning utan smärta. Jag är så lycklig ♥

679, 680, 681 Shoppingtur

Åter hemma efter en härlig hemresa från Källby. Min kära syster och jag åt frukost, packade och städade innan vi tog vägen hem över Hjo där vi besökte en häftig inredningsaffär som heter Hem och Hobby. Vi handlade en del "nödvändiga" saker som kakformar, strumpor med Ugglor, trådrullar och en hel del annant också.




Efter shoppandet besökte vi en kurskamrat som bor i en flygel (går inte att spela på) utanför Hjo, hon och hennes man bjöd på husesyn och fika med macka vilket var ett mycket trevligt avbrott i hemresan. Vi passade även på att gå på toa innan vi fortsatte till Örebro där vi åter besökte tygaffären från i fredags. Några tyger som vi sett tidigare blev vårt kap denna gång. Jag köpte bl.a. ett härligt rött ylletyg som jag ska sy en lättare kavajkofta av. Vädret under dagen var allt från en härligt solig höstdag till dimma och regn. 

Vi var hemma i sjutaget på kvällen trötta men lyckliga med många nya idéer i huvudet.

Idag har jag fått (fått och fått 640 kr kostade den) en ny cortisonspruta i höften av min "mirakeldoktor" i en annan slemsäck som har någon sorts förbindelse med den första så nu hoppas jag igen att jag ska bli bra så jag kan ta mina dagliga långpromenader utan smärta. Mirakeldoktorn är skicklig med sprutan så det kändes inte så mycket vare sig under ingreppet eller efter. Håll tummarna att den har effekt.

Vandrarhem

Nu har vi varit på sykursen från i fredags eftermiddag till kl 18.00 idag söndag. Vi har haft det trevligt med likasinnade både på dagarna och på kvällarna. Vi har klippt, sytt och pratat på dagarna och ätit, druckit och pratat på kvällarna. Min kära syster har designat sin egen body, en röd historia med spetsar. Själv har jag nästan sytt klart en bustier i ett gråmönstrat tyg utan spetsar. Från butiken/kurslokalen har vi inhandlat en hel del tyger och sybehör så att vi ska klara oss ett tag framöver. Denna gång har vi haft ett nytt boende - ett vandrarhem som heter Kollängen i närheten av Källby, ett mycket trevligt och frächt gammalt tingshus.



Nu sitter vi på vårt rum och summerar dagarna och pustar ut, det har varit ganska tröttande att vara så många som vi varit och och umgås under dygnets alla vakna timmar (men trevligt).

Imorgon när vi vaknat och packat ska vi åka till Hjo och Hem och hobby där vi ska göra av med de sista slantarna på inredning. Därefter ska vi besöka en kurskamrat som ska bjuda på fika innan vi fortsätter hem.

Laddar för kommande helg

Inga nya bilnummer på ett tag. Svårt att se alla skyltar nu när det antingen är skumt eller helt mörkt när jag vistas ute. Jag ger inte upp utan letar vidare.

Håller på att ladda till sykursen i helgen som jag verkligen ser fram emot. Min kära syster och jag kommer att börja vår resa till Källby på fredag morgon för ett stopp i Örebro och en tygaffär som vi hittade förra gången vi stannade där. Vi räknar med att vara framme i Källby mellan 14.00 och 15.00 och då börjar vi att botanisera i butikens alla hyllor och lådor och ev. börja med något projekt. Det ska bli kul att träffa de andra som brukar gå samma kurs som vi.

Denna gång ska vi bo på ett vandrarhem i närheten. De andra fixar med maten i sitt hus där även vi kommer att äta på kvällarna. Vi ligger kvar en extra natt för att slippa åka hem till Uppsala sent, så kan vi sova ut på måndagmorgonen och göra några avstickare när vi åker hem om vi känner för det då.



Jag kontaktade min mirakelläkare idag för ett nytt mirakelförsök med min inflammerade slämsäck i höften som stör min framfart. Han hade en återbudstid på tisdag som jag fick, vilket känns bra men jag tror att han kommer att plåga mig, blir det bra så kan jag ta det - jag hoppas på ett bra resultat.

Syskonbarnbarn

En ny liten kille har anlänt  till världen och släkten. Jag önskar all lycka och gratulerar min brorsdotter och hennes sambo till den lilla prinsen och brorsdotterdotter som blivit storasyster.

Idag kom äntligen min ritplatta Bamboo som jag beställt från Dustin för länge sedan. Min beställning blev uppgraderad för samma pris pga att den jag beställt blev mycket fördröjd. Imorgon ska jag installera den och lära mig funktionerna och sedan blir det bildredigering av.

Min käre make följde med som smakråd när jag kollade kappa idag. Det blev en mörkröd yllekappa med huva och en mjuk svart/grå/vit halsduk till. Snyggt.

Nu kallar min käre make på mig till TV-soffan och ett glas vin - jag rusar..

Nytt objektiv till min Nikon

Jag har just kommit hem från Rasbo där jag hos en privatperson köpt ett nytt objektiv till min kamera. Bra pris och fint skick. Hittade objektivet på fotosidan.se Nu ska här fotas på nära håll. Min käre make är ute med grabbarna ikväll.

Igår klädde jag om denna "sypuff", som jag köpte i somras på loppis i Norrskedika, med ett koskinnsliknande tyg. Förr hade man sygrejor i den men jag kommer nog att ha den fylld med lego.




På kvällen igår var vi på Uppsala Konsert och Kongress även kallad UKK eller Musikens hus där vi såg en fars som heter Pengarna eller livet med bland annat Lasse Brandeby, Johannes Brost och "Teliamannen". Det blev en del skratt men den var inte i min smak. Det var SOS som sponsrade biljetterna och min käre make fick en återbudsbiljett.


677, 678 Debet ock Kredit

Två bilnummer idag - härligt!

Min käre make och jag har varit i Herräng och stängt av sommarvattnet till föreningen (jag hejade på). Sedan vidare till Norrtälje där min käre make gjorde en konstruktion i en carport så inte vatten och grus ska forsa ner under huset, som det gjort vid tidigare tillfällen.


Själv hade jag en liten klass med två entusiastiska tjejer som har varsit aktiebolag. Kursen gällde den dagliga bokföringen och eleverna var tålmodiga, läraktiga, intresserade och engagerade. Fortsättningskurs i balansräkning och resultaträkning kommer vid ett senare tillfälle. (Inte senare på dagen utan senare i almanackan).
Nu ska jag kolla såpan Ullared på TV5

676 Gästbloggare

Jag har fått den stora äran att få gästblogga här.
Jag är det yngsta barnbarnet som bor hos mormor och hennes käre make över helgen så att min gravida mor ska få vila. Vila från vad - jag bara undrar?

Hur som helst så är gamlingarna OK om man bortser från deras framförhållning. Några exempel, när jag vaknar och är hungrig så sätter dom igång med frukosten, jag bara menar - jag är hungrig nuuu. Eller när vi ska åka buss till en stor lekpark - ja men då åker vi väl då tycker jag, men mormor står då bara i nattsärken och är inte klar på säkert en kvart. Jag fick ju hjälpa mormor i tvättstugan i lördags, men vad gör man, hon klarar det ju inte själv, sen fick jag hjälpa henne att handla lördagsgodis. Jag bara undrar - hur klarar hon sig när inte jag är här. Självklart har jag hjälpt till med både att laga mat och baka.

Men jag har faktiskt haft ganska kul här också, vi har ritat, läst, tittat på film och busat en hel del. Mormor tycker att det har varit kul att ha mig här och jag skulle faktiskt kunna tänka mig att vistas här några dagar då och då.

Men nu ska jag åka hem till min kära familj som jag har längtat väldigt mycket efter den senaste timmen.

Tack för mig
Barnbarnet

RSS 2.0