720 Favoritbloggare i repris

Så var jag här igen, fredag till söndag. Det känns meningsfullt att aktivera gamlingarna. Tyvärr hade inte min familj tagit med något som jag kunde ha när jag lekte med dom. Reservmatte gjorde en leksak av en handduk med knut på, men det kunde jag ha sagt i förväg att det inte funkade – för dåligt material att dra i, den gick ju sönder ganska snabbt. Reservhusse åkte iväg till hundleksaksaffären där han köpte en repstump med knutar den var ganska kul, så köpte han någon sort djurhud som var format till ett hundben, vad ska man men en sån sak? Jag lekte lite med den för att göra dom glada, men…

Vi var ute och promenerade också en hel del, men dom har så skräpigt i sina parker här i stan så jag fick med mig in en hel del löv och kvistar i pälsen, då skulle den läskiga dammsugaren fram, det var inte kul. Annars har det varit som förra gången, trevligt men lite tråkigt, bara långa åldriga människor som inte har så stort tålamod, men jättesnälla som sticker åt mig lite godsaker och tycker om att kramas, men jag längtar faktiskt efter min familj och lite action.

Skrivet av den gulligaste hunden                                                                                

PS
Idag fick de korta i min familj en ny flicksyssling som bor på västkusten. / DS


716, 717, 718, 719 Färdigkursat för denna gång

Hemma igen efter en helg i Källby med symaskinen och likasinnade. Min kära syster hämtade mig vid porten tidigt på fredagsmorgonen och vidare till centralstationen där vi hämtade ytterligare en deltagare, som tagit sig från Muskö till Uppsala, till helgens aktivitet.  Vi gjorde ett sedvanligt stopp i Örebro där vi besökte en tygaffär och lunchade. Sedan vidare till Lisas butik i Källby där vår helgaktivitet ägde rum. Vi bekantade oss med två nya deltagare och började med våra projekt.

Kvällen tillbringade vi i "vår" stuga med lite mat och vin och tidig sänggång (ansträngade dag). Lördag och söndag klippte vi och sydde hela dagarna med korta avbrott för lunch och fika. Vi stannade i Källby över natten för att återvända hemåt måndag morgon utvilade och pigga. Vi stannade även denna gång i Örebro där vi återigen besökte tygaffären men nu med mer inspiration och massor av idéer. Vi kom ur affären med varsin välfylld kasse. Sedan besökte vi köpcentret i närheten för en lätt lunch och ytterligare några inköp.

Summering: en härlig (rekreations-)helg med likasinnade och nyladdade batterier.



714, 715 Nu åker jag på kurs

Så var det dags för sykurs igen. I morgon bitti åker min kära syster och jag ner till Källby, där vi kommer att sitta inomhus och sy, sy, sy till söndag kväll. Jag har nästan packat klart symskin, saxar, nålar, lite kläder och en flaska vin (vi brukar har en halv flaska med oss hem igen). Jag blir hämtad av min kära syster och sedan hämtar vi en annan kurskamrat på centralstastionen, hon ska samåka med oss fram och tillbaka. Vi kommer att stanna i Örebro för lunch och ev. tyginköp. Där finns en tygaffär som vi brukar besöka med ett stort sortiment, det blir nog någon tygbit med därifrån. 

Jag har varit på kören ikväll, vi håller på att öva till konserten för fullt, en del låtar sitter som en smäck men några måste vi öva mer på. Det är rena hälsokuren att sjunga i kören med en suverän körledare.


Tänk vad tiden går - Grattis min son



45 år idag


712, 713 Japaner, japaner

Jag jobbar fortfarande med grannens kapade modem, ska försöka ta mig i kragen och installera mitt eget nån gång...  Den gamla datorn ligger fortfarande i koma med oviss utgång.

Ny dator nya problem.
Alla inställningar som ska anpassas till mig
Program som ska installeras
Program som är för gamla för det nya operativsystemet
För att inte tala om att lära sig hitta i det nya operativsystemet
Sist men inte minst - när jag stöter på patrull - frågar jag mig - är det fel på mig eller datorn.
Men absolut toppen med en snabb maskin och stor skärm!

Idag gick min käre make och jag en promenad ner på stan för att kolla det nya stationshuset. På vägen dit stannade vi på Vaksalatorg som invaderats av mangafolk och är skandinaviens största event för östasiatisk populärkultur. Hela torget var inhägnat men alla hade tillträde. Det var härligt att se alla dessa ungdomar i sina typiska "manga"-kläder. Vi bevittnade även en modevisning med Lolitakläder. Lolitorna klär inte ut sig utan det är deras livsstil att klä sig lolitigt.



Sedan gick vi vidare till den nya centralstationen. Den var ju maffigt fin med butiker och matställen. Vi fick godis av UL och en snitt med champis av SJ. Apoteket erbjöd oss 30% rabatt på en vara och Uppsala bjöd på sol. Vi tog bussen hem. 

711 Påsken och min nya vän

Nu är Påsken avklarad med trevlig samvaro med alla mina syskon och deras respektive. På långfredagen åkte vi med Eckerölinjen till Åland, vi åt oss ordentligt mätta och avslutade dagen med fika och ännu mer tårta och en del dricka på Gökslingan. Gästerna åkte vidare på kvällen men vi blev kvar över natten. Syskonen träffade vi igen igår annandag påsk hos oss i stan där vi åt oss mätta igen. Det är så härligt att träffas och umgås med mina syskon, nu ser vi fram emot nästa träff hos vår lillasyster i början av juni då vi är bjudna till henne på några dagar.

Ni undrar säkert hur det har gått för min laptop - jodå vi hämtade den efter en översyn i Norrtälje i torsdags, jag startade den glatt och surfade runt en kvart tills den plötsligt slocknade och hamnade i koma, tyvärr har den inte vaknat ännu, jag har försökt med upplivning men inte lyckats.

Idag åkte jag och min käre make till den nya mediajätten här i stan där vi botaniserade bland det stora utbudet och slog till på en ny dator. Det blev en Samsung med 17" skärm och alla finesser. Modellen heter R780 för den som är intresserad av sådan fakta. Jag har precis kapat en grannes nätverk så jag kan surfa lite innan jag ska natta mig. Jag kommer att installera mitt eget nätverk någon kväll när jag känner mig manad.

RSS 2.0