Midsommardagen

23 juni

Inte lika soligt idag, tunna moln skymmer solen.

Vad ska vi hitta på idag då?

Vi kollade kalendariet för Dalarna och hittade en aktivitet i närheten som såg intressant ut.

–Kyrkbåtsroddtävling i Siljansnäs.

Det låg vara några km norrut. Vi tog bilen när vi inte var riktigt säkra på var det var någonstans exakt, annars har vi nog kunnat ta en promenad.

Vi passerade Masesgården som ligger här i närheten. Det är ett hälsohem där jag varit några gånger och kommit hem som ny.

Framme vid Siljansnäs blev vi anvisade en parkeringsplats i en hage med koskit. Vi gick ner till sjön där en hel del folk var samlade.

Starten har precis gått

I sjökanten låg några långa kyrkbåtar och ute få sjön var några i full gång att värma upp. I varje båt var det tjugo personer som rodde och en som stod i bak med megafon och manade på roddarna. Man rodde femhundra meter i olika heat för att sedan de bästa fick tävla mot varandra. Det var fem herrlag och fyra damlag från olika byar. Båtarna kom upp i fjorton knop, en helt fantastisk fart. Det blev varsin varmkorv på plats, sedan åkte vi till tätorten igen för att köpa bröd och salt.

När vi åkte tillbaka hem till campingen såg vi ett midsommarfirande med majstångsresning i en by i närheten. Det är nämligen så att dalfolket firar midsommar i flera veckor!! Men vi är nöjda med midsommar nu för det här året.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0