Midsommarafton i Dalarna

22 juni

Midsommarafton Soligt hela dagen
Härligt midsommarväder, vi åt frukost ute för första gången den här säsongen.

Behöver man verkligen fem kastruller i en husvagn? Två av kastrullerna har blivit kasserade två gånger tidigare. Först i lägenheten för många år sedan och då blivit flyttade till fritidshuset. Andra gången var säkert det också för många år sedan och blev då utflyttade till husvagnen. Nu har vi sedan en längre tid andra och finare kastruller i skåpet. Vi smugglade ner de två trippelkasserade kastrullerna i soporna och dumpade i campingens container (vilka miljösvin!).

Ja så var det dags för midsommarduschen. Här gäller det att tänka taktiskt. Jag för min del tror att de flesta på campingen kommer att duscha antingen på morgonen eller på eftermiddagen. Antalet duschar är ju begränsat och jag känner inte för att stå i kö och vänta på min tur eller att veta att kön efter mig är lång. Min käre make hade bråttom, ville duscha på morgonen och tänkte inte taktik, han kom tillbaka huttrande efter att ha fått duscha i kallt vatten, inte skönt. Jaha tänkte jag, då väntar jag till varmvattnet kommer tillbaka. Jag planerade att duscha strax efter lunch, och ja, det var ingen kö och vattnet var varmt. Min taktik funkade och jag blev så ren.
 
Vi fixade en anständig midsommarmiddag med bl.a. matjessill, färskpotatis, inlagd sill, ägghalvor och gravad lax.

Vår köksträdgård

Vi tog sedan bilen till Dalarnas värsta/största midsommarfirande i Gropen, Leksand. Firandet börjar ganska sent (19-tiden) med att några kyrkbåtar med spelmän, kullor och masar med kransar och smyckning till majstången anlände till Leksand från, ja inte vet jag.

De klev iland och marscherade över bron, och på gatorna fram till Gropen, där kransarna monterade på stången. Det var underhållning från en scen i mitten av Gropen där spelmän spelade, folkdansare dansade, någon höll tal och några sjöng. Majstången restes med en massa starka herrar och deras ”saxar” som var sex till antalet.

Stången var klädd och rest vid niotiden och då började ringlekarna. Det hela var väldigt mycket ”dalarna” med folkdräkter och den speciella underhållningen. Maffigt alltså. Vi drog oss hem när ringlekarna började.

Vi återvände till campingen och sammanfattade dagen. Det var helt enligt vår önskan.

Enligt uppgift från media var vi c:a 20.000 personer på plats.


 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0