Mårbacka

26 juni
 
I morse hade det äntligen slutat regna (trodde jag) i alla fall så sken solen. Det har regnat lite till och från inatt också. Blåsten har iallafall gjort så att förtältet var torrt och kunde packas ihop. Vi plockade ihop alla saker som vi tagit fram och spritt ut. Det var väldigt blött på plan där vi stod med husvagnen, vi fick sjötomt igen. När vi skulle iväg hade vi svårt att komma upp för backen men klarade oss utan hjälp denna gång. 
 
Innan vi skulle köra iväg kom en reporter från den lokala tidningen och intervjuade oss om hur vi tyckte det var att semestra i Filipstad. Hon tog några bilder också och sa att det kommer att stå i tidningen på torsdag, -synd då är vi ju inte här och kan läsa om oss själva. 
 
Vi hade navigatorn inställd på "närmaste vägen" vilket jag ska ändra på till nästa gång. Närmaste vägen var en smal asfalterad väg som så småningom övergick till ännu smalare grusväg som senare övergick till en nyasfalterad lika smal väg under arbete. Vi fick stanna för några vägmaskiner och pressade oss förbi med en hårsmån till godo och då talar vi babyhår. Min skickliga chaufför tog oss förbi utan en skråma. Bra jobbat!
 
Vårt mål idag var Selma Lagerlövs  Mårbacka där vi tillbringade några timmar med en rundvandring utomhus och en guidad tur inomhus vilket var intressant. Det blev en fika i trädgården med Selmas berömda vinbärsgömma.
 
 
 
Vi lagade lite mat och åt på parkeringen vid Mårbacka (alltså vi åt maten och inte parkeringen). 
 
Jag kontaktade min kära arbetskamrat som bor i Olsäter och vi åkte sedan dit. Vi träffade hela familjen och vi bjöds på fika och en biltur i omgivningarna där vi blev visade en hel del kultur och kuriosa. 
 
Husvagnen står på gatan utanför deras hus.
 
Det blev en tidig kväll för vår del efter festandet i natt. Alltså, det var inte vi som festade utan det var ett annat gäng på campingen.
 
Under dagen fick vi både regn och hagel samt en hel del sol också. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0