Clas Ohlson

21 juni
 
Nu har vi äntligen dumpat förtältsmattan. Det var inte lätt, det kändes stundom som om vi hade ett lik att dumpa. Vi försökte trycka ner den i papperskorgar men dom var för små, vi försökte med soptunnor men dom var alltid bevakade. Papperskorgen vid mattaffären var för liten, det var faktiskt alla papperskorgar. Soptunnan vid Falu koppargruva var redan halvfull och ständigt bevakad av andra campinggäster eller någon skum agent.
 
Sopcontainern på campingen i Leksand ville vi inte fylla så här innan midsommar. Vi hade mattan i bakluckan utifall vi skulle hitta någon lämplig plats eller om vi skulle gräva ner den i skogen. Till slut körde vi in på en rastplats (jag nämner inte var) där vi dumpade den illaluktande, äckliga och fula mattan i en container, phu, äntligen.
 
 
Insjön och Tällberg fanns på vår agenda denna dag.
 
Insjön = Clas Ohlsson (nämns CO i fortsättningen).
 
CO startade sin verksamhet i insjön tidigt 1900-tal. Han började med att reparera cyklar och resten är historia. Googla om du vill veta mer. I Insjön finns ett intressant museum som visar historien om CO med massor av ritningar och hans idéer, du kan även se en film om CO, mycket intressant.
 
Området har på senare år blivit ett köpcenter med en hel del andra outletbutiker och restauranger. Vi köpte några saker på CO samt åt lunch innan vi åkte vidare till Tällberg.
 
Tällberg är en vackert belägen by med massor av hotell i gammal stil. Vi insöp atmosfären och när vi ändå var så nära åkte vi vidare några km till Rättvik och Gärdeby hantverksby där vi kollade lite hantverk, köpte varsin glass och blev plötsligt nöjda med den präktiga tillvaron och återvände ”hem” till campingen och tog oss varsin eftermiddagsdrink i solen.
 
Jag är väldigt tacksam att jag inte är en ungbjörk i dalarna under midsommar. Leksandsbron var prydd med hundratalts björkruskor, fint och midsommaraktigt alltså.
 
 
Vi plockade en midsommarbukett på vägen till campingen..
 
 
Vacker utsikt över Siljan från vår camping

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0