Östersjöfestivalen Karlshamn

20 juli
Sol, regn
 
Vaknade till en solig dag och tänkte att nu har vädret stabiliserat sig.
 
Dagen utflykt var Östersjöfestivalen i Karlshamn c:a två mil härifrån. Vi åkte dit på förmiddagen och blev anvisade en parkering relativt centralt. Idrottsföreningarna i området skötte parkeringarna för festivalbesökarna och tjänade säkert en hacka (välförtjänt), på alla som tog bilen dit.

 


 
Hela centrala staden var en festival med en massa musik och uppträdande, knallar och lokala försäljare. På det stora torget fanns en stor scen där dom sände ett radioprogram med några "kändisar" och dessutom fanns massor av olika matställen samlade där. Man kunde få bl.a. langos, våfflor, varma bananer, hamburgare, sill, korv, kebab, ja i stort sett vad som helst. Gissa vad vi åt - jo som vanligt blev det stekt sill med mos och lingon, mmmm gott.
 
På andra ställen i stan fann mindre scener med olika typer av musik, vi stannade till och lyssnade på några mässingsorkestrar. Men där fanns även pop, dansmusik och annat folkligt. Några av knallarna kände vi igen från Kivik.

 


 
I hamnen fanns tivoli och uppvisning av gamla båtar. I en park fann s.k. smaktält där man fick smakprov och kunde köpa bl.a. bröd, kött, korv, dricka, grönsaker från Sverige och övriga länder runt Östersjön. Senare var det ett karnevalståg som gick genom stan, men då var vi hemma igen.
 
Solglädjen var inte så långvarig, halv två började skurarna för att fortsätta till fram på kvällen. Som tur är vi inte gjorda av socker.
 
Vi hade bestämt oss för att ha grillkväll men vädret med regn och blåst fick oss att ändra menyn till något mer innevänligt.
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0