Höör

11 juli

Sol/mulet och mycket regn
 
 
Sjötom vid Ullared.
 
Efter inköpen i Ullared var vi tvungna att omfördela vår packningen innan fortsatt färd.

Resan fortsatte nu ner mot Skåne och Höör där vi förbokat en plats fram till söndag. Vi såg hur landskapet förändrades från skog till ett öppet landskap som jag älskar, förutom Hallandsåsen är det relativt platt åtminstone på den västra halvan.

Vi har tidigare pratat om att åka över till Köpenhamn och/eller Bornholm med båt/tåg/buss, men när vädret är som det är (mest regn) så har vi obestämt oss och stannar i landet. Danmark finns kvar till nästa turné.

Det regnade rikligt under stora delar av färden och ibland så kraftigt att det var besvärligt med sikten.

Vi stannade innan vi anlände till campingen Jägersbo och inhandlade en del livsmedel, det var nästan tomt i skåpen. Vi har ätit på lokal en del den sista tiden och inte fyllt på i skafferiet sedan ett bra tag. Men nu så finns inte plats för undanflykter.

Det var inte svårt att hitta campingen förutom att kartan och verkligheten inte stämde med varandra. Både navigatorn och kartan anvisade en väg som numera inte gick att köra, men en liten U-sväng så hittade vi fram.

På den här campingen fick man ställa sig var man ville så länge man tänkte på säkerhetsavståndet på 4 meter. Vi valde en fin plats med sjöutsikt, det är vi ju vana vid efter alla sjötomter vi haft :)

Precis när vi hakat fast förtältet på husvagnen och satt i några stag kom en skur, vi sökte skydd i det halvresta tältet ett tag till regnet avtog och sedan gjorde det klart. Så idag blev det ingen bästatid på resningen.  

När det var klart fick vi njuta av lite jordgubbar och solen tittade fram igen. Duken jag köpte på Skroten passade perfekt på det fina campingbordet.

En liten biltur till centrum gjorde vi sedan, vilket var snart gjort. Vi införskaffade dock en liten "kandelaber" för två ljus så vi kan ha det lite stämningsfullt när vi sitter i skymningen. Jag såg nämligen på Ullareds grusplanen med avund genom fönstret på en husvagn som hade en femarmad kandelaber tänd på kvällen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0