Göteborg - Liseberg

7 juli
Mulet och varmt

Tyvärr har det regnat in trots den fina markisen, en ny teori är att läckan sitter i listen där markisen monteras. Det får nog bli silvertejp i alla fall, inte snyggt men vi kan se om det upphör att läcka och då vet vi var det ska lagas. Lite skämmigt att åka omkring med silvertejplagad husvagn, men vafan.

 

Det var ett billarm som startades i närheten av vår husvagn vid niotiden i morse, jag tänkte – stackare som satt igång sitt larm, vad han/hon ska skämmas! Jag tittade ut genom fönstret och såg att det var vår bil som blinkade och tutade och intill stod en förvånad kär make och försökte stänga av larmet, vilket lyckades till slut. Varför larmet satt igång vet ingen : )

 

Det blev en lugn förmiddag i husvagnen med lite kontorsarbete och korsord. Efter lunch gjorde vi oss i ordning för ett besök på Liseberg. Vi packade ner paraplyn och tog med en ryggsäck där vi kunde lägga all vi skulle vinna i lotterierna. Det blev bilen som tog oss till Liseberg där vi parkerade i ett P-hus för 10 kr/tim, billigt!!

 

Vi gick in i parken där vi beundrade alla läskiga åkattraktioner såsom karuseller berg och dalbanor, fritt fall, pariserhjul och olika hiskeliga gungor. Vi nöjde oss med att titta på de våghalsiga. Det fanns ett väldigt fint museum om Evert Taube som rekommenderas. Vår middag intogs på restaurang Tyrol.

 

 

Några chokladhjul testades av oss, men vi slapp att bära hem stora chokladkartonger.

 

På stora scenen uppträdde Carl-Einar Häckner tillsammans med tre andra i Carl-Einar Häckners varieté. Underhållningen var både rolig och fascinerande. Det var en kille som trixade med upp till fem rockringar, en tjej som var luftakrobat och en kille som balanserade olika saker.

 

 

Carl-Einar Häckner trollar fram spelkort

 

Här spelar han på en märklig gitarr.

 

 ...och här balanserar Richardo en massa glas i olika våningar på en boll som balanseras på en fiolstråke som han har på hakan samtidigt som han spelar med filolen...

 

Efter showen åkte vi tillbaka till vår husvagn.  

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0