Glasrike

21 juli
Sol, regn, sol

Efter att proffsigt ha packat ihop förtältet åkte vi vidare norrut mot glasriket i Småland i stålande sol. En camping i Emmaboda var vårt mål. När klockan var 13 började det att stänka för att senare övergå i regn. Regnet blev inte så långvarigt. När vi anlände till campingen i Emmaboda så kändes det inte bra, vi körde inte in utan gjorde en u-sväng. Jag vet inte vad det var för fel men vi ville inte åka in där. 

Vi körde fram till en parkering och kollade igenom våra campingkartor. Vi har två olika kartor, en som visar de som är organiserade i SCR och en karta över fria campingar som ibland är billigare. Vi hittade en annan camping i Kosta som vi ringde och där fanns lediga platser. När vi kom fram dit fick vi välja plats och det blev tomt nr 44. Förtältet får vila några dagar, för vi åker nog vidare mot kusten snart. 

När vi riggat allt såsom stödben, el och *gråvattenlungan, åt vi en sen lunch och sedan åkte vi och kollade "centrum" som inte var så stort, däremot fanns en gigantisk outlet med bl.a. kläder, skor, böcker och inredning. Två stora glasbutiker med andra sortering, Orrefors och KostaBoda fanns naturligtvis även på området. Klockan var ganska mycket så vi köpte bara en tidning och återvände till campingen och lovade oss att vi ska återvända nästa dag och kolla området som innehåller mycket mer bl.a. glasblåsning.

Idag bedömde vi att vädret var bättre lämpat för grillning, vilket var en felaktig bedömning när min käre make satt med paraply och grillade vår kött.

*gråvattenlunga är en gummipåse som ansluts till diskho- och tvättställsavlopp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0