Erfarenheter så här långt

Nu har vi bott på ett antal olika campingplatser och över lag har det varit bra ställen. Det vi i första hand vill ha tillgång till är el, toalett, dusch, diskrum, färskvatten samt att kunna tömma toatanken och sopor. Fascinerande att se hur man gjort olika lösningar på servicegraden.  Ibland nöjer vi oss med en enkel rastplats där det i bästa fall finns en toa. Vi har ju faktiskt alla faciliteter i husvagnen.

På många ställen finns även en enklare butik, tvättmaskiner, allrum med TV, minigolf, grillplatser, färskt frukostbröd och lekplats mm.

Dusch - För det mesta fram till nu så har duschen ingått i dygnsavgiften men på några ställen ska man mata en automat med femkronor och det kan kännas lite osäkert om/när varmvattnet ska ta slut. Det finns även duschar där man laddar ett kort med pengar i förväg. En del duschar har ett litet bås där man kan hänga sin handduk och sina kläder och i en del duschar måste man hänga sina saker utanför i ett omklädningsrum och det känns inte alltid så bekvämt. På ett ställe låg det en gallermatta i det lilla båset och det var toppen att slippa stå direkt på det blöta golvet efter duschen. Jag ska köpa mig en egen liten matta som jag kan använda efter duschen att stå på när jag torkar mig. De flesta toaletter och duschutrymmen har varit relativt fräscha. I Fjällbacka var det skoförbund i servicebyggnaderna och där var det verkligen superfräscht. Men tänk så vacker ett hår kan vara på rätt ställe, men ett enda hårstrå på fel ställe är hur vidrigt som helst, märkligt?

Disk - diskutrymmen har sett olika ut. Det finns alltid varmvatten, men ibland kan man få ta det i en hink från en särskild kran, för det mesta finns disktrasa och diskställ. Propp till diskhon finns ibland. Vi har löst det så att vi diskar i egen balja och tar alltid med både disktrasa och diskborste, det känns fräschare så.

Campingtomten - lite olika här också. Ibland blir man tilldelad en tomt och det är viktigt hur man ställer husvagnen och bilen. På en del ställen får man gå/åka in på området och välja en plats och sedan tillbaka till receptionen och hämta nyckeln till elstolpen. Den här gången har det regnat en hel del och särskilt på nätterna, och då har valet av plats varit viktigare. Vid två tillfällen har vi vaknat med sjötomt och en gång varit tvungna att ta hjälp att komma loss. Annat som man kan tänka på är var solen står, om man vill ha kvällssol eller morgonsol.

Förtält - ja, ja. Det är säkert inte världens bästa förtält vi har köpt men det är bra mycket smidigare är det som hör till husvagnen som väger 100 kg (känns det som). Det här går lätt att sätta upp, det är inte så krångliga pinnar. Några saker skulle säkert ha kunnat förbättra tältet, men ingen frågade ju oss innan det tillverkades. Att lägga en presenning under förtältsmattan var en bra ide, ingen sand eller lera tränger igenom så nu är mattan ren och fin. Det känns ombonat att sitta i förtältet med bord och stolar på plats, en liten duk på bordet och ibland en vas med blommor. Vi har ju haft lite problem när det har blåst kraftigt och marken varit hård så att vi inte fått ner tältpinnarna så bra som det behövdes och när det regnat mycket och det har bildats sjöar på tälttaket, men det har löst sig i alla fall. Vi sätter inte upp förtältet för enstaka nätter, då kör vi naket.

Vädret - det har säkert regnat mer än normalt under den här perioden och det har inte varit så varm som man kunde önska, men det har varit OK när vi har gjort våra utflykter och vi har inte behövt ställa in något besök. Förutom att vi ombestämt oss vad gäller Danmarksbesöken.

Husvagnen - vårt kära hem har fungerat bra. Vi känner att vi har den plats som behövs. Vi har ett bra sovrum med sköna sängar och utrymme för våra kläder. Matsal/vardagsrum funkar bra både att inta våra inomhusmåltider vid och att hänga på kvällarna. Köket har en storlek som passar oss och med de skåp som behövs. Toan duger bra men skulle ha kunnat vara någon dm längre. Nej förresten då hade något annat blivit mindre, det är nog bra som det är. Värmen fungerar bra så vi slipper frysa om det är svalt ute, men  den behövs ju inte alltid under sommaren. Vi har Led-lampor överallt som inte drar så mycket ström och TVn drar inte heller så mycket. Vi klarar oss bra utan campingström några nätter. Vi har jobbat med ett läckage vid framrutan en del, nu har vi satt en bit silvertejp där vi misstänker läckan är. Vi får se vid nästa regnväder om vi lyckats. Om det stämmer så får vi åtgärda det när vi kommer hem, annars får vi leta vidare.

Rastplatser - har inte besökt så många ännu, men vi brukar stanna till för att använda toan eller äta egen lunch. Någon gång har vi stannat över natten också. De flesta är städade och relativt bra, men det är ju vi besökare som skitar ner, en del mer än andra tyvärr.

Navigatorn/kartan - hmmm, ibland litar vi inte riktigt på vår navigator och kör en annan väg vilket inte alltid är så klokt och ibland litar vi på navigatorn och det är inte heller alltid så klokt. Det handlar om hur man har ställt in parametrarna i navgatorn. Om man har inställningen bästa väg, kan den visa en stor omväg och om man har inställningen närmaste väg kan vi hamna på en smal grusvägen. Dessutom har vi inte uppdaterat kartmaterialet på några år vilket kan visa sig när man kör på nya vägar där navigatorn tycker att vi ska göra en u-sväng trots att vi åker på en fin motorväg! Slutsats - använd navigatorn med förnuft, det är ofta superbra, men se alltid till att du vet var du är och var du ska med vanliga kartor. Vi har dessutom haft väldig nytta av kartan i min iPad i tätområden. Men kör du fel får du ju se så mycket mer...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0