Taxinge slott

17 aug
Sol fram till 13, sedan några timmar regn och en fin kväll
 
Lugn och fin (slö) förmiddag. Efter lunch åkte vi till Taxinge, där vi varit tidigare, men då på julmarknad. Vi åkte på småvägar, nära Mälaren, vilket vi brukar passa på att göra när vi inte har husvagnen med. Vi inbillar oss att man får se mer då, och ofta stämmer det, idag såg vi inte något sensationellt utmed vägen, men mysigt ändå att slippa den hetsiga trafiken på större vägar.
 
Nät vi kom fram till Taxinge parkerade vi och gick den lilla biten fram till slottet. Innan vi gick in på slottet kollade vi butikerna i flyglarna. Där var det vanliga utbudet av småsaker som förgyller ett vanligt hem. Det började regna så vi skyndade in på slottet.
 
Så var det då dags för fikat, som du kanske vet kallas slottet för kakslottet, och det är inget namn taget ur luften. Kolla deras fikabröd.
 

 
Det var svårt att välja, det var så mycket som såg gott ut. Vi fyllde varsitt fat med godsaker och valde ett bord. Idag firade vi att Valter hade namnsdag.
 

 
När vi ätit upp det goda beundrade vi ett vackert brudpar som blev fotograferade i slottet.
 
Vi åkte sedan vidare till Åkers Styckebruk som ligger i närheten av Mariefred, men där var inte mycket att se, så vi åkte hem till vår husvagn. Någon tog en tupplur och någon pysslade lite.
 
 

Det blev turnéns sista grillkväll som avslutades med klassikern Kellys hjältar.

 

Campingen blev nog fullbelagd under kvällen. Det är nog många som firar helg här.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0