Lerkaka och blåbärspaj

9 augusti
Mulet, lite sol och regn
 
Så var det dags för sommarens sista utflykt på Öland.  Vi åkte söderut ((ja var annars om man inte vill hamna i havet) och höll oss på östra sidan. Vi åkte genom många småbyar där vägarna var kantade av blommor i gult, blått, vitt och rött. De blåa blommorna var cikoria, och de röda vallmor, det fanns även hundkex och en massa andra blommor som vi inte identifierade men det var vackert. 
 
 
 
Vi gjorde en fikapaus i en by som heter Lerkaka där min käre make bjöd på blåbärspaj med glass från en gammal smedja omgjord till café. Byn är berömd för sina fem väderkvarnar som står i en rad. Det har funnits över tusen väderkvarnar på Öland och nu finns c:a 400 väderkvarnar kvar. De flesta är av typen stubbkvarn vilket betyder att hela kvarnen vrids efter vinden i stället för bara den övre delen.  
 
 
 
Resan gick vidare söderut till Gårdby där vi vek av västerut mot Färjestaden, vi stannade till vid en loppis som såg stor och fin ut. Jag gjorde ett fynd, nämligen ett kastrullock till en av våra locklösa. Det var ett fint glaslock för 10 kr och det passade perfekt. Vi körde runt lite i Färjestaden, för att senare i regnet fortsätta norrut på den västra sidan mot Borgholm. Även i Borgholm körde vi lite runt, men stannade inte.
 
Nu började vi bli lite hungriga och bestämde att vi skulle stanna i Böda hamn och äta på hamnkrogen där. Det blev en god måltid bestående av filé Oskar med potatisgratäng.
 
Den sista kvällen på Öland tillbringade vi i husvagnen och kollade kartor och campingplatser, vi får se vad det blir. 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0