Långe Erik och Borgholm

3 augusti
Soligt och varmt

I natt har det åskat och regnat rikligt och vi blev av med strömmen några timmar. Min käre make gick upp på natten och tog bort ett innerstag i vårt förtält för att det inte skulle bildas "sjöar" på vårt tak, och vi drog ur alla elkablar som skulle kunna ställa till skada vid ett eventuellt blixtnedslag.  All vår elektronik överlevde och på morgonen var allt som vanligt igen.

Efter en sen frukost packade vi lunchkorgen och åkte till fyren Långe Erik på Ölands norra udde. Från parkeringen gick vi en bit över en bron  och fram till fyren som ligger längst ut på udden. Det var många människor förutom oss som besökte fyren idag. Man kunde gå upp i fyrtornet om man så ville, vilken ingen i vårt lilla sällskap hade någon önskan att göra. 
 

Vi gick en runda i området innan vi återvände till bilen. Intressant med bebyggelsen runt fyren och de små stenhögarna på stranden. 
 
 
Stenhögen till höger
 
 
Mina kära resekamrater

Efter en ingivelse att åka vidare var det den stora staden Borgholm som blev förärade vår närvaro. På vägen dit stannade vi på en rastplats och delade den medhavda lunchen.  

När vi färdats  söderut i c:a 6 mil så anlände vi staden, där männen besökte en viss butik och deras fruar flummade runt i en massa andra butiker.  Vi tog en fika på ett kondis innan vi fortsatte att beta av butikerna som återstod. Innan vi återvände till vår bas så såg vi till att fylla på våra förråd med livsmedel från ICA.

Vid hemkomsten blev det grillad mat och en härlig sommarkväll tillsammans. 

 
...och lite god dessert
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0