Gripsholms slott

15 augusti
Soligt och varmt
 
Hamnen i Mariefred blev vår parkering under förmiddagen. Vi tittade in på Turistinformationen där vi fick en karta över staden och en P-snurra som min käre make ska ha i sin husbil!!
 

 
Dagens första aktivitet var ett besök på Gripsholms slott. Vi gick in på borggården och beundrade två stora kanoner (krigsbyte) som var vackert utsirade och slottets fasad i tegel och med fönsterglas i olika färger. Man kunde se modeller av slottet i olika tidsåldrar. Annars är slottet härbärge för ett stort antal orginaltavlor däribland en del av kungens privata samling. Vi gick ett varv runt slottet och beundrade utsidan, parken och utsikten.
 
På väg tillbaka (man får ju vara rationell) tittade vi på museijärnvägen med tillhörande station.
 

 
Vi gick till centrum vilket var snabbt gjort, staden är liten och påminner lite om Sigtuna, vidare över torget till en uteservering där vi åt en god och mättsam strömmingsmacka på stenugnsbakat bröd och toppat med skagenröra. För första gången (tror jag) i sommar så valde vi att sitta i skuggan, det var för varm i solen till och med för mig.  Vi fortsatte att gå en sväng och titta på de gamla byggnaderna i stan. När vi kom tillbaka till bilen var det dags för dagens shopping.
 
Någon mil från Mariefred finns ett lågprisvaruhus som heter Hedlandet. Det kunde vara ett ställe med mest skit, men har man inte kollat så vet man inte. Det var inte skit! Där fanns mängder av kläder till alla grupper, det fanns leksaker, inredning, glas, porslin, gardiner, tyger, skor och ja, det mesta. Jag hittade både underkläder och överkläder och en potatisskalare som saknas i husvagnen. Rekommenderar ett besök om du är i närheten.
 
På vägen tillbaka till campingen stannade vi och provianterade -tomt i skåpen igen.
 
Tillbaka vid husvagnen blev det fika och bakelse. Idag firar vi min kära systerdotters födelsedag.
 

 
Efter en liten middagslur gick vi ner till sjön och kollade änderna som är väldigt sociala. Solen över Mälaren är inte helt fel det heller.
 

 
På kvällskvisten efter middagsmaten roade vi oss med SVTs utbud, hur lätt det nu kan vara. Tyvärr dålig mottagning på denna plats.
 
 
Nej det blev en läskig DVD istället
 
För övrigt trivs vi väldigt bra på den här campingen, trevligt folk, fina toa- och duschutymmen, fin utsikt med badstrand.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0