881, 882, 883 Midsommar, tårta och ny husvagn

Husvagn ja, vi har ju redan en. Men – nu börjar vi prata om resan som vi planerar göra när jag går i pension om mindre än två år, och har insett att vi behöver lite bättre komfort när vi ska bo en längre tid på liten yta. Vi har kollat en del på nätet och en del i husvagnsaffärer. Sammanfattningen blev att en vagn med långbäddar och en separat sittgrupp är vad vi vill ha. Kabe Pollux 522 var då en modell som föll oss i smaken med öppna ytor, bra förvaring och golvvärme. En ny koll på nätet gjordes, där vi hittade några med hyfsad ålder och pris.



En kväll åkte vi till Västerås och tittade på en (visade det sig) väldigt sunkig vagn som vi inte ville ha. En annan kväll åkte vi till Sundborn i Dalarna och tittade på en, vad vi då kunde se en vagn i bra skick, vi slog till och lade handpenning. Vi ska hämta den på lördag.

Den ”gamla” som är något nyare har vi lagt ut på blocket.se http://www.blocket.se/stockholm?q=id:34596991  och vår förhoppning är att den blir såld inom en inte alltför avlägsen tid. Den blev sååå fin när den plockades ur och städades, så jag kan inte förstå att det inte blev rusning till visning. Det ska bli spännande att flytta in i den nya och framför allt spännande att se hur den är att dra.



Midsommarafton firade vi i Häverödals hembygdsgård som är ett trevligt ställe med gamla byggnader och stora gräsytor. Där bjöds ett fint traditionellt firande med tal av prästen, någon sommarpsalm, folkdansuppvisning, varmkorv, pilkastning, diskdamm, kaffe ja allt man kan önska en sådan dag. Det hela avslutades med dans kring majstången med en härlig lekledare. Vi åkte hem till stugan och åt sill med alla tillbehör.



Ett barnbarn som fyllde år under midsommarhelgen bjöd på kaffe och tårta och trevlig samvaro med de närmaste.



På min lediga måndag åkte jag till Norrtälje och klippte håret igen, nu är det riktigt kort. Jag håller på att leta efter en ny frissa eftersom den förra har slutat efter så där 25 år tillsamman. Det är inte helt lätt, men denna gången kändes det bra så jag provar nog den här frissan nästa gång också.

Jag har inte bakat ännu med min nya och fina matberedare men det blir nog tid för det på semestern.

Den här veckan har jag jobbat en del övertid för att minska på arbetsbördan för de som jobbar när jag har semester. Min käre make har hämtat på jobbet och sedan har vi fikat och löst korsord någon timme i vår innergård där vi har några sittgrupper. Skönt att vara ute så mycket som möjligt nu när vi har så härligt sommarväder med sol och värme (som jag älskar). Jag passar också på att äta lunchen utomhus på jobbet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0