891, 892 Motala

Nu har vi avverkat första etappen på vår husvagnssemester. Vi startade med fullpackat i både bil och husvagn tidigt på förmiddagen igår. I Sillekrog sammanstrålade vi med min kära syster och svåger (som vi ofta gör när vi ska ut och resa tillsammans) och åt en lättare lunch, sedan fortsatte vi mot Motala där vi till slut hittade den camping vi planerat hemifrån. Det var vissa problem att hitta rätt men vi skyller på att kartor och GPSar inte är anpassade till verkligheten.

Campingen hade två el-platser kvar längst bort i ett hörn av området. Bra pris och fina toaletter. Bara ett stenkast från campingen hade vi en kilometerlång sandstrand tillhörande Vättern. Vi promenerade lite utmed stranden på kvällskvisten och såg en hel del som badade trots ryktet att det är Sveriges kallaste sjö. För mig är alla sjöar kallast!


Solnedgång i Vättern

Idag har vi promenerat lite i centrum av Motala, varit på en jätteloppis och kollat när båtarna slussar i Borenshult där vi även hade medhavd picknick-lunch.


Tre turister läser om fontänen i Vättern


Slussning Borenshult Motala

Vi har haft sköna semesterdagar för övrigt och tagit det lugnt. Vi lämnade tillbaka Rosa till sin solbruna familj och passade på att äta lite kinamat när vi ändå var till en tätort. Vi har även tagit en tur till Uppsala för div inköp.
Jag hann även med att måla en ny brevlåda, eftersom vi har fått nya husnummer stämmer den gamla lådan inte längre.



Så här ser den nya lådan ut


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0