897 – 906 Ut med husvagnen igen

Min kära dotter och hennes familj har köpt en båt av vår granne på landet. De kom och hämtade båten på torsdag kväll samtidigt som de tittade in och åt en korv hos oss. Härligt att se de nyblivna båtägarna lyckligt åka iväg med sitt ekipage.



Vi packade husvagnen för att åka ut några dagar igen, härligt med ”resandelivet” . Vi startade på fredagsmorgonen, i soligt väder, när vi ätit frukost och styrde kosan norrut till Axmar bruk där vi ställde  husvagnen vid Axmarbrygga Havskrog, som har en egen ställplats. http://www.axmarbrygga.se Vi intog en enkel lunch i husvagnen innan vi åkte runt i omgivningarna och kollade några fiskelägen.



Vi hade sällskap av 6 husbilar under natten. Morgonen var härligt solig och vi åt vår frukost utomhus. Medan vi väntade på några syskon med respektive så mulnade det till och slutligen började regnet lagom till dom kom. Sedan regnade det hela dagen. Vi tog en fika tillsammans i husvagnen och sedan åkte vi till Trollharens fisk i närheten och köpte varsin kasse med fisk och annat gott. http://www.trollharensfisk.se

Åter till Axmarbrygga Havskrog så fick vi ett fönsterbord för 6 personer och varsin meny där det fanns mycket gott att väja på. Vi valde lite olika rätter, jag tog en Skepparmiddag till varmrätt som bestod av grillad lax, smörstekt rödtunga, grillad hälleflundra, färska räkor, champinjoner, paprikarilette i varm skaldjursliason. Det var en helt underbar tallrik både att titta på och äta, bland det bästa på länge. Jag avslutade med Pannacotta parfait av vit och brun choklad med hallonspoom. När vi skulle dela notan var det redan någon som betalt det hela (min kära bror och svägerska).



Efter den goda måltiden åkte vi vidare till Gåsholma där vår kära svägerskas kusin bor, vilken bjöd på ett storartat kaffebord med massor av goda kakor. Vi tog sedan en promenad i omgivningen (i regnet) där vår kära svägerska berättade om sin barndom på gården. Sedan skildes vi. Vi åkte till husvagnen och de andra åkte söderut. Under dagen regnade det hinkvis, men vad gjorde det, vi hade trevligt ändå!

Vi satt i husvagnen under kvällen och tittade på TVn som faktiskt funkade, vilket inte vårt internet gjorde och knappt teckning till telefon.

Söndag morgon bjöd på växlande molnighet och en behaglig temperatur. Vi tog en promenad i slottsparken i Axmar bruk innan vi åkte vidare till Ockelbo och Wij trädgårdar http://www.wij.se där vi promenerade några timmar och besåg diverse planteringar med både växter och en hel del konst. Vi tog en enkel fika innan vi åkte vidare till Bönans camping norr om Gävle. http://www.engesbergs-camping.se där vi fällde ner stödbenen, anslöt el och sedan åkte vidare med bilen till Gävle och IKEA där vi handlade för hela 74 kronor. Tillbaka till Bönan lagade vi till fisken som vi köpte dagen före vid Trollharen och innan vi slog på TVn tog vi en promenad runt campingen.



Efter att ha sovit ut ordentligt och legat och dragit oss länge packade vi ihop alla grejor och styrde hemåt till Herräng. Vi fick regn under natten och en stund in på förmiddagen. Väl hemma packade vi ur det mesta, lagade lite mat och packade ihop ännu mer och åkte till vårt huvudhem i stan. På vägen hem lämnade jag in min kära symaskin för rengöring, den låter lite illa men är troligen inte trasig – trodde symaskinsrengöraren, klar på tisdag nästa vecka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0