740 Dimma, bröllop och klänning

I lördag gick den årliga postrodden av stapeln. Man ror med post från Eckerö på Åland till Grisslehamn på Väddö vartannat år och från Grisslehamn till Eckerö vartannat år. Postrodden är en tävling till minne av Väddö- och Eckeröböndernas månghundraåriga skyldighet att föra post och passagerare över Ålands hav.

Tävlingens syfte är att värna om allmogebåtskulturen och att befrämja sportmannaanda och sjövett.

Jag, min käre make och ett barnbarn bevittnade målgången i kraftig dimma, vi undrade om alla hittade in i hamnen. Innan målgången besökte vi ortens lördagsloppis i gästhamnen (inga inköp) och sedan besökte vi ett bageri där vi tog en fika med gott bröd till.



På eftermiddagen blev det en hel del TV-tittande då vår vackra kronprinsessa Victoria gifte sig med sin Daniel. Det var sändningar hela dagen. Det var vigsel, kortege i den fina paradkaleschen genom staden och sedan färden i slupen Vasaorden som roddes tillbaka till slotten. Middag och många fina tal.



Söndag = sydag. Ialla fall denna söndag då mitt barnbarn ville sy färdig en klänning som påbörjats i slöjden. Hon var så flitig och klänningen blev så fin. Den ska hon ha när hon går till stranden. Det blir säkert flera sytillfällen med det barnbarnet. Bra jobbat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0