881, 882, 883 Midsommar, tårta och ny husvagn

Husvagn ja, vi har ju redan en. Men – nu börjar vi prata om resan som vi planerar göra när jag går i pension om mindre än två år, och har insett att vi behöver lite bättre komfort när vi ska bo en längre tid på liten yta. Vi har kollat en del på nätet och en del i husvagnsaffärer. Sammanfattningen blev att en vagn med långbäddar och en separat sittgrupp är vad vi vill ha. Kabe Pollux 522 var då en modell som föll oss i smaken med öppna ytor, bra förvaring och golvvärme. En ny koll på nätet gjordes, där vi hittade några med hyfsad ålder och pris.



En kväll åkte vi till Västerås och tittade på en (visade det sig) väldigt sunkig vagn som vi inte ville ha. En annan kväll åkte vi till Sundborn i Dalarna och tittade på en, vad vi då kunde se en vagn i bra skick, vi slog till och lade handpenning. Vi ska hämta den på lördag.

Den ”gamla” som är något nyare har vi lagt ut på blocket.se http://www.blocket.se/stockholm?q=id:34596991  och vår förhoppning är att den blir såld inom en inte alltför avlägsen tid. Den blev sååå fin när den plockades ur och städades, så jag kan inte förstå att det inte blev rusning till visning. Det ska bli spännande att flytta in i den nya och framför allt spännande att se hur den är att dra.



Midsommarafton firade vi i Häverödals hembygdsgård som är ett trevligt ställe med gamla byggnader och stora gräsytor. Där bjöds ett fint traditionellt firande med tal av prästen, någon sommarpsalm, folkdansuppvisning, varmkorv, pilkastning, diskdamm, kaffe ja allt man kan önska en sådan dag. Det hela avslutades med dans kring majstången med en härlig lekledare. Vi åkte hem till stugan och åt sill med alla tillbehör.



Ett barnbarn som fyllde år under midsommarhelgen bjöd på kaffe och tårta och trevlig samvaro med de närmaste.



På min lediga måndag åkte jag till Norrtälje och klippte håret igen, nu är det riktigt kort. Jag håller på att leta efter en ny frissa eftersom den förra har slutat efter så där 25 år tillsamman. Det är inte helt lätt, men denna gången kändes det bra så jag provar nog den här frissan nästa gång också.

Jag har inte bakat ännu med min nya och fina matberedare men det blir nog tid för det på semestern.

Den här veckan har jag jobbat en del övertid för att minska på arbetsbördan för de som jobbar när jag har semester. Min käre make har hämtat på jobbet och sedan har vi fikat och löst korsord någon timme i vår innergård där vi har några sittgrupper. Skönt att vara ute så mycket som möjligt nu när vi har så härligt sommarväder med sol och värme (som jag älskar). Jag passar också på att äta lunchen utomhus på jobbet.


874, 875, 876, 878, 879, 880 Ett svårt beslut

I lördags kollade min käre make och jag starten på årets postrodd från Grisslehamn till Eckerö på Åland. Ett gäng glada män och kvinnor i tidsenliga kläder och båtar fattade årorna och rodde i drygt fyra och en halvtimme över Ålands hav. Ja jag vet ju inte hur glada dom var när dom kom fram, jag såg ju bara starten. Det blåste för lite för att dom skulle kunna segla, så de kändes säkert i både armar och händer.

Efter starten tog vi en promenad fram till Marinan där det hålls loppis varje lördag under sommaren. Jag spenderade hela fem kronor på en pocketbok. Det är kul att titta både på grejor som är till salu och på folklivet.

På eftermiddagen sydde jag om en klänning till ett barnbarn som kommer att bli jättefin i den gröna blåsan. När jag satt i godan ro och fäste trådarna kom en helikopter in och flög runt mitt huvud, nej det var ingen helikopter men ett annat flygfä som, eftersom jag hade måttbandet framme, uppskattades till c:a 5 cm (gigantisk). Det var antingen en bålgeting eller någon sorts stekel??



Igår var jag på ett tuppewareparty vilket jag inte varit på 15-20 år. Det var min kära systers väninna som hade vänligheten att bjuda in mig. Hon bjöd på en god och matig sallad med gott bröd, kaffe och kakor, konsulenten bjöd på en demonstration av sina fiffiga produkter.  Jag köpte en lökhackare och en burk att koka ris eller liknande i mikron  och som premie fick vi varsitt salladsbestick och en liten burk med lock. Varorna kommer att levereras efter midsommar.



I förra veckan gjorde jag ett besök hos tandläkaren som lagade en trasig tand, vilket var ganska plågsamt både för min plånbok och mig. Idag besökte jag min gamla tandhygienist i Knivsta (som jag behållit sedan jag bodde i Knivsta) så nu är jag lagad och genomgången i truten för ett tag.

Idag har jag äntligen slagit till och köpt en matberedare. Det var ett svårt beslut…  Det finns sååå många modeller med den ena finessen bättre än den andra. Vad är det för funktioner man behöver, hur stor ska degbunken vara, behöver man en mixer, i vilken prisklass ska man ligga? Ja nu har jag i alla fall köpt en och det blev en Braun med degbunke, en stor och en liten mixer och med skiv- och strimmelskivor, ja se på bilden alla delar som följer med. De flesta större kedjorna hade rea just nu och med min fina iPhone kunde jag med en app jämföra priser och troligen hittade jag det bästa. Nu ska här bakas, mixas och skivas.


Ett år till att lägga till handlingarna

Ännu en strålande härlig och solig långhelg börjar gå mot sitt slut.

Vi har haft tårtkalas med mina yngsta syskon och deras respektive samt mina kära barn och delar av deras familjer. Vädret gjorde sitt bästa för att vi skulle trivas ännu bättre.

Ett stort segel spändes upp i trädgården för att ge den skugga och svalka som kan kännas skönt en solig sommardag med temperatur upp emot +28.  Vi blev 14 personer och en hund och alla blev utfodrade med sval saft, kaffe, tårta, kakor, bullar och en del fick även några glas vin. Den minsta gossen parkerade sig vid kakfaten och försåg sig med godsakerna.


Det fanns plats både i sol och skugga


Barnen hade skattjakt och hittade en stor påse godis som räckte till oss alla. Den rara hunden gick runt och blev klappad.


Gästerna hade med sig presenter också

Fågelholk tillverkad av min kära yngsta bror


Hemgjort kakafat från min kära syster

Barnen och deras familjer avvek efter tårtkalaset och mina kära syskon med sina respektive stannade på middag som min käre make grillade. Hela dagen blev en trevlig tillställning med många skratt. Några av gästerna stannade över natten.  Kalaset avslutades med frukost i Café Lysekil där solen värmde skönt.

Fram på förmiddagen hördes muller, till att börja med på avstånd för att senare komma närmare med blixtar och regn (6mm) som final, vädret klarnade sedan upp efter ett par timmar för att bli klart och soligt igen. Ännu en härlig kväll på altan efter en skön promenad.

Just nu (måndag förmiddag) har vi avslutat en långpromenad för att kolla båten. Min käre make planerar att bygga ett nytt räcke till vår lilla altan och räknar nu ut virkesinköp som ska genomföras idag.


874 sjung om studentens lyckliga dar

Ja nu har barnbarn nr 2 tagit studenten också och det firade vi tillsammans i fredags. Föräldrarna bjöd på en massa gott att äta och många trevliga människor. Studenten blev ordentligt gratulerad med massor av presenter. Redan på söndagen lämnade hon landet för en längre vistelse i Kanada – vi hoppas alla att hon kommer att trivas och ha det riktigt bra där – och att hon sedan återvänder till fosterlandet.

Kristi himmelfärds dag blev en husvagnsbesiktningsdag för oss. Eftersom vi tidigare i vår blev tvungna att avbeställa besiktningstiden pga min käre makes sjukdom, men för att få en tid innan sommaren behövde vi åka till Gävle. Det blev en utflykt för oss som inte så ofta är i halstablettstaden. Besiktningen gick fort och bra så nu kan vi köra i två år till. På vägen hem bjöd min käre make på en god lunch innan vi fortsatte till vårt kära land.

Lördagen tillbringade vi på Ålands hav där vi njöt av solen, god räkmacka, öl och fika, samt en del inköp i taxfreeshopen.



Söndagen blev en innedag pga kallt och blåsigt väder. Min käre make planerade blommor i krukor och lådor, jag passade på att baka lite olika kakor vilket jag inte gjort på en massa år. Det blev som det blev och dom går nog att äta. Ja förresten det vet jag att dom gör för vi har provat.

 
 


871, 872, 873 Förvirrad mormor

Barnen kom ju sedan till oss och det krävde ju sin man att serva dessa två härliga ungar. Först måste jag säga att barnen är väldig snälla och lätthanterliga det är bara det att rutin hos mig saknas. Dom har ätit bra, sovit när dom skulle, inte sabbat några saker och gjort som vi sagt, och vi har haft det väldigt trevligt.

Vi gick till lekparken som ligger vid skolan, en redig promenad genom skogen för att komma dit. Men det är promenaden värd för här finns en massa saker att leka med, bl.a. en linbana som är en favorit, där finns även gungor, gungbräda, klätterställning och en större gunga man kan ligga i (om man har rätt storlek). Det minsta barnet roade sig med att utforska området med promenader runt det hela. På vägen hem upptäckte jag att jag missat några detaljer i min klädsel.




Vi bakade en morsdagstårta som vi bjöd barnens mamma och hennes mamma på, sedan grillade vi och hade en trevlig helkväll på altan.

Det minsta barnet ville ha egen medhavd mat och det gick ju bra.



Nästa dag när jag gick och hämtade tidningen och rastade den rara hunden upptäckte jag på min arm...



Det var lite svårt att se hur mycket klockan var innan jag såg att den satt fel.

Resten av vår ledighet på landet tog vi det lugnt ;-)




RSS 2.0